Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er klart det er deilig

Ferrys første v-cupseier i Anterselva.

Endelig var det svenske Björn Ferrys tur. Et superrenn på jaktstarten lørdag førte til Ferrys aller første verdenscupseier i skiskyting.

- Jeg skal ikke benekte at jeg var litt overrasket da jeg gikk ut som førstemann etter den siste skytingen. Jeg fikk til et superrenn, og det er klart denne seieren er spesiell for meg, for det er første gangen jeg vinner et renn i verdenscupen. Herlig, jublet Ferry etter triumfen.

Han startet som sjettemann, og etter en bom på første liggende falt han ned til 11.-plass.

Derfra og til mål i den 12,5 kilometer lange traseen blåste det svenskens vei.

- Det var på fjerderunden jeg skjønte det kunne bli veldig bra, for da var vi tre mann i teten. Jeg visste at jeg hadde like stor sjanse til å vinne som de andre, men det er klart det var helt avgjørende at jeg skjøt fullt hus på siste stående. Det klarte jeg, og det gir enorm selvtillit å vinne en så jevn og tett konkurranse, sa Ferry til NTB.

Fantastisk reklame

Seieren hans var fantastisk reklame for skiskytter-VM i Östersund om 14 dager.

Nå har svenskene plutselig fått en superhet gullkandidat, og oppkjøringen til mesterskapet på hjemmebane kommer til å preges av Björn Ferrys seier i generalprøven i Anterselva.

FØRSTE SEIER: Björn Ferry har vært nær ved flere anledninger, men måtte vente helt til i dag før han kunne inkassere sin første verdenscupseier i skiskyting. Foto: AFP/Scanpix
FØRSTE SEIER: Björn Ferry har vært nær ved flere anledninger, men måtte vente helt til i dag før han kunne inkassere sin første verdenscupseier i skiskyting. Foto: AFP/Scanpix Vis mer

- Det er klart det er deilig å stå helt øverst på seierspallen etter tre annenplasser tidligere, sa Ferry stolt.

Han understreket at han var særlig fornøyd med at han klarte å skyte fullt hus på den siste ståendeskytingen i en så jevn, tett og nervepirrende kamp mellom de tre beste.

- Med tanke på VM er det viktig for meg at jeg har sikret meg en verdenscupseier. For å ha suksess i VM, bør man ha vunnet i verdenscupen før VM. Man kan ikke regne med å vinne for første gang i et mesterskap, mente Ferry.

Liker høyden 

Svensken sa også at han liker seg godt i høyden i Anterselva, og han trenger ikke lang tid på å akklimatisere seg i høyden som mange av konkurrentene.

- Jeg har alltid likt å gå her, sa han.

Ferry la til at han skjønte at Ole Einar Bjørndalen ikke var så sprek lørdag og ikke hadde noen spesielt god dag, for de to gikk sammen på tredjerunden. Da ville ikke Bjørndalen dra noe særlig.

- Han var ikke så god i dag, men han kommer helt sikkert sterkt til VM. Jeg kjenner Bjørndalen og vet han blir å regne med i Östersund, sa Björn Ferry.

Han reiser hjem til Sverige mandag med masse selvtillit i bagasjen. Det kan komme godt med når VM starter.

- Jeg kommer til å være i Sverige den siste tiden før VM. Det blir å trene og pleie kjærligheten med samboeren min og ha det bra. Noe hokuspokus i VM-oppladningen er det ikke snakk om, sa Björn Ferry til NTB.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media