Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er klart det er gøy, men jeg har aldri et sekund til overs

Å lede Tour de Ski er heldagsjobb for Martin Johnsrud Sundby.

I ENSOM MAJESTET: Halvveis i tremila fant Martin johnsrud Sundby ei marsjfart ingenandre kunne være med på. Slutten gikk han i ensom majestet. Foto: NTB Scanpix
I ENSOM MAJESTET: Halvveis i tremila fant Martin johnsrud Sundby ei marsjfart ingenandre kunne være med på. Slutten gikk han i ensom majestet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): - Utfordringen er ikke bare å gå åtte gode skirenn, som en må gjøre for å vinne Tour de Ski. Det er en like stor utfordring å få dagene til å gå opp på optimalt vis, sier Martin Johnsrud Sundby til Dagbladet.

- Forstå meg rett, det er jo dette jeg trives med. Det er gøy å lede Tour de Ski. Men det gir noen utfordringer også, som dette for eksempel, sier Johnsrud Sundby der han går sammen med Dagbladet inn til den obligatoriske pressekonferansen alle etappevinnerne må gjennom.

Nattjogging - Optimalt sett burde jeg nå ha vært ute for å gå meg ned, få løpet ut av beina. Jeg burde allerede ha vært ved matbordet for å få i meg næring, jeg burde ha avtalt med smørerne angående morgendagen og det er masse annet jeg burde gjort allerede. Men det må jeg ta seinere i kveld. Sånn er det bare og jeg skal være den siste til å klage på noe som helst etter en knallstart på Tour'en sier Johnsrud Sundby til Dagbladet.

I dag vant han tremila som han ville og opparbeidet seg godt over et minutts ledelse i sammendraget. i går kom han seg helt til finalen på sprinten.

- Fredag kveld var jeg ute og jogget kvart på elleve på kvelden. Det var første mulighet jeg hadde til å få jogget meg ned. Optimalt burde jeg ha gjort det fire-fem timer tidligere, sier han.

- I morgen tidlig må jeg opp grytidig om morgenen for å få meg en joggetur før løpet, få denne tremila best mulig ut av beina og få i gang kroppen til et nytt løp.

- Tullprat
De fleste har allerede delt ut Tour de Ski-seieren til Martin Johnsrud Sundby. Selv trener Trond Nystad - nøkternheten selv - sliter med å finne argumenter som skulle tilsi noe annet.

- Det kan jo skje uhell, knekte ski, smørebommer, sier Nystad, uten helt å ha trua på det selv.

- Men jeg skal innrømme at forspranget Martin har nå virker solid, legger han til.

Svenske Emil Jönsson er kategorisk:

- Det er bare å gratulere Martin med seieren, sier han.

- Tullprat, kontrer Martin.

- Selv om jeg har fått en knallstart, er det veldig lenge igjen. Og så har vi jo denne klassisk-sprinten i Oberstdorf. Den er min akilles-hæl. Petter Northug kan fort vinne den og få 60 bonussekunder. Om ikke jeg får noen - som også kan skje - er vi plutselig like langt igjen.

- Jeg er veldig foirnøyd med disse to første dagene, for all del, men det er tull å prate om at jeg har vunnet noe som helst enda.

 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media