Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er klart det er pinlig

Svenskene mener de egentlig er dobbelt så gode som Norge.

NEDTUR: De svenske supporterne i Slovakia hadde neppe regnet med tap i åpningskampen mot Norge i VM - det har nemlig aldri skjedd før i et sånt mesterskap.
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
NEDTUR: De svenske supporterne i Slovakia hadde neppe regnet med tap i åpningskampen mot Norge i VM - det har nemlig aldri skjedd før i et sånt mesterskap. Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix Vis mer

(Dagbladet): De norske hockeygutta sto for en sensasjon i VM i Slovakia i går kveld, da de slo storebror Sverige for første gang i en offisiell kamp i et mesterskap.

Det svir noe voldsomt i nabolandet.

I dag våkner de svenske stjernene opp til en skallebank av de sjeldne.

- Vi er dobbelt så gode som «dette laget», og så vinner vi ikke. Det er klart det svir, sier Patrik Berglund, ifølge Expressen.

Han var mannen som misset svenskenes avgjørende straffe i straffekonkurransen.

- Vi visste at det skulle bli en tøff kamp, og det ble det også. De får tre overtall og scorer på alle tre. Vi har en 3-1-ledelse og jeg syns vi spiller bra. Så, ut av ingenting syns jeg vi slurver med pucken og tar utvisninger, og så får de målene. Vi kan ikke gi dem ekstra energi, sier St.Louis-spilleren.

Pinlig
De andre svenskene er ikke mer nådige når de beskriver sin egen innsats.

- Ja, men hva faen. Vi er dritskuffet. Vi syns jo selv vi var urdårlige, sier Rickard Wallin.

- Det er klart det er pinlig. Vi skal jo vinne en kamp som dette, sier Robert Nilsson.

Per Mårts VM-debuterte som svensk landslagssjef, og kunne vel ikke fått en verre start. Først i natt møtte han en kritisk svensk presse i Slovakia.

PRESSET: Per Mårts fikk en tung VM-debut som svensk landslagssjef. Roy Johansen (venstre) har litt større grunn til å være fornøyd.
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
PRESSET: Per Mårts fikk en tung VM-debut som svensk landslagssjef. Roy Johansen (venstre) har litt større grunn til å være fornøyd. Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix Vis mer

- Det gikk til helvete. Det er ingenting vi gjør med vilje. Vi har forberedt oss godt. Vi har scoutet Norge, men det ble «pannekake» til slutt, sier Mårts, ifølge Expressen.

- Jeg syns vi har vært veldig seriøse og jobbet jækla hardt for dette, ikke slappet av på noe. Første periode var ok, men så hendte det vel noe, sier han.

Undervurdering
Norge kom til VM uten Mats Zuccarello Aasen og Patrick Thoresen, og før kampen mot Sverige måtte også førstemålvakt Pål Grotnes kaste inn håndkleet.

Per Mårts vil ikke utelukke at svenskene kan ha undervurdert lillebror.

- Ja, det må du spørre spillerne om. Vi hadde ikke snakket om at de hadde en reserve i mål. Vi skulle dundre på så mye som mulig, sier landslagstreneren.

Det hjalp ikke mot «reserve» Lars Haugen, som hadde en redningsprosent på utrolige 91.3 prosent i går kveld.

Da kunne Norge bokføre den første seieren over Sverige siden lagene begynte å møte hverandre i 1950.

Før det hadde Norge klart ett uavgjortresultat i 1994, mens Sverige hadde vunnet de resterende elleve VM-kampene, begge OL-kampene, alle fem U20-kamper og alle tre U18-kamper mot Norge.

HAUGEN I BURET:  Norges målvakt Lars Haugen kunne juble etter at han reddet den avgjørende straffen fra Patrik Berglund.
Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix
HAUGEN I BURET: Norges målvakt Lars Haugen kunne juble etter at han reddet den avgjørende straffen fra Patrik Berglund. Foto: FREDRIK SANDBERG / Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media