- Det er klart dette ikke er bra for omdømmet

Agent tror byturen til Marcus Pedersen kan ødelegge framtida.

FUKTIG BYTUR: Marcus Pedersen var natt til søndag ute på en fuktig bytur. Agent Tore Pedersen tror det kan ødelegge fremtiden til spissen.  Foto: Torbjørn Berg / Dagbladet
FUKTIG BYTUR: Marcus Pedersen var natt til søndag ute på en fuktig bytur. Agent Tore Pedersen tror det kan ødelegge fremtiden til spissen. Foto: Torbjørn Berg / DagbladetVis mer

(Dagbladet): Vålerenga-spiss Marcus Pedersen ble onsdag ilagt én kamp utestengelse etter en fuktig bytur natt til søndag.

U21-landslagstrener Per Joar Hansen kjenner Vålerenga-spilleren godt fra landslaget. Han håper Pedersen har lært noe av hendelsen.

- Som landslagstrener håper jeg at dette aldri gjentar seg. Mange erfarer og lærer aldri. Nå er det viktig at han lærer en gang for alle, fastslår Hansen overfor Dagbladet.

- Hvor stor negativ effekt har dette for Marcus?

- I dagens samfunn får alle med seg hva som skjer. Dette ser folk og det er klart det ikke er positivt, sier landslagstreneren.

Skal ikke nyte alkohol Per Joar Hansen mener dette er en dyrekjøpt erfaring for spissen.

- Han har innrømmet at han har gjort en stor feil. Han er ung og fersk. Vi gjør alle feil som unge. Men det er klart uansett hvor mye alkohol. Du skal ikke nyte en eneste dråpe, sier Hansen.

U21-treneren tror ikke dette gjenspeiler dagens unge talenter i Norge.

- Jeg opplever dagens unge som veldig seriøse. Skal du bli en toppspiller er ikke det forenlig med mange byturer i uka.

- Ikke bra for omdømmet Spilleragent Tore Pedersen, som har ansvaret for blant annet Erik Huseklepp og Tarik Elyounoussi, mener byturen kan ødelegge for Marcus Pedersen.

- Det er dårlig vurderingsevne. Og det er klart dette ikke er bra for omdømmet, sier Pedersen.

Og legger til:

- Min erfaring er det at utenlandske klubber er opptatt av å sjekke personligheten til spillerne de eventuelt henter til klubben.

Beklaget Marcus Pedersen la seg flat etter å ha fått straff av klubben.

- Det er selvfølgelig ikke riktig at jeg som profesjonell fotballspiller skal på byen og nyte alkohol så tett opp mot en kamp og jeg forstår at det må reageres på dette. Jeg beklager at jeg har skuffet treneren, lagkamerater, støtteapparat og supportere, sier han til samme nettsted.

Han forsto også lagkameratene var sinte på ham. 

- At mine lagkamerater i Vålerenga føler at jeg har sviktet dem ved å ikke stille maksimalt forberedt til kamp har jeg stor forståelse for, sier Marcus Pedersen.