Det er klart for den siste manndomsprøven i Tour de France

Tøff etappe for Chris Froome og co.

TØFF DAG: Men kan noen gjøre noe med overlegne Froome? Det er klart for den nest siste etappen. Fra venstre: Bauke Mollema, Joaquim Rodriguez, Jakob Fuglsang, Nairo Alexander Quintana og Chris Froome Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB Scanpix
TØFF DAG: Men kan noen gjøre noe med overlegne Froome? Det er klart for den nest siste etappen. Fra venstre: Bauke Mollema, Joaquim Rodriguez, Jakob Fuglsang, Nairo Alexander Quintana og Chris Froome Foto: AP Photo/Christophe Ena/NTB ScanpixVis mer

Følg Tour de France i vårt studio fra 13.30!

Dansken Jacob Fuglesang som har markert seg på flere av fjelletappene i Tour de France, har mest tro på Joaquim Rodriguez eller Nairo Quintana lørdag.

Rytterne skal gjennom den siste manndomsprøven i Alpene. Det er en 125 kilometer lang etappe som skal kjøres, men også lørdag skal rytterne over flere fjelltopper.

Etappen starter i Annecy og har målgang i skibyen Semnoz. Det blir den siste muligheten Chris Froomes utfordrere har til å angripe ham, men det virker som om briten har god kontroll, og ledelsen hans på vel fem minutter virker så solid at den kommer til å holde inn, hvis ikke Froome blir utsatt for uhell da.

De norske tilhengerne kan nok en gang håpe på Lars Petter Nordhaug. Han lå lenge godt plassert på fredagens etappe, men i den siste bakken, vel 25 kilometer før mål, var det slutt for tønsberggutten. Han tapte vel 20 minutter til teten på vei inn mot mål og fikk ikke noen god Tour-opplevelse.

Men nå nærmer det seg slutten, og både Nordhaug og Alexander Kristoff har kommet gjennom. For Kristoff kan det også bli spennende å være med i spurten på Champs-Élysées søndag.

- For tøft - Jeg skulle gjerne ha gitt sportsdirektøren min, Alexandre Vinokourov, en etappeseier i årets ritt. Det er en sjanse igjen, men jeg er redd det kommer til å bli for tøft, sier Jacob Fuglesang.

Han har slitt seg gjennom fjellene med oppløftende resultater både i Pyreneene og Alpene, men har manglet det lille ekstra. Han har ikke riktig tro på at det kommer til å gå veien på den nest siste etappen lørdag heller.

- Mine favoritter er Joaquim Rodriguez eller Nairo Quintana. Det blir en tøff etappe, men begge de jeg nevner har vist at de er godt i stand til å beherske denne typen fjelletapper. For meg blir det nok i hardeste laget, mener Fuglesang.

- Selvsagt har jeg tenkt tanken på å sikre meg en etappeseier, men jeg har kjørt den siste bakken på etappen lørdag på trening, og det er ikke en stigning som passer spesielt bra for meg, sier den tøffe dansken.

Han var nær ved å vinne den niende etappen, men tapte et spurtoppgjør til Daniel Martin.

Sky-triumf Alt ligger til rette for ny Sky-triumf i Touren, for det virker som om Chris Froome er så sterk at utfordrerne er sjanseløse. Ingen har virkelig forsøkt å knekke briten i løpet av de siste dagene i Alpene. De små forsøkene som har vært, har virket litt halvhjertede.

Alberto Contador og Sax-Tinkoff har forsøkt, men Contador er ikke sterkere enn Froome i bakkene, snarere tvert imot. Dessuten har Froome Richie Porte som utrolig lojal og sterk hjelperytter, og Porte kommer nok til å passe på at Froome beholder den gule trøya hele veien til Paris søndag.

Edvald Boasson Hagen stilte også på Sky-laget i årets Tour, men en velt sendte ham hjem til Norge på grunn av brudd i skulderen.

Det er 100. gangen Tour de France kjøres, og som i den 99. utgaven blir det britisk seier. Alt annet vil være en sensasjon slik situasjonen er nå foran den nest siste etappen.

(NTB)