- Det er klart jeg er lettet

Kjetil Rekdal reddet AaFK fra direkte nedrykk.

ÅLESUND (Dagbladet.no) Aalesund FK - Lillestrøm SK 3-0.Kjetil Rekdal var strålende fornøyd etter kampslutt. Den tidligere Vålerenga-treneren ledet sine elever til tremålsseier over Lillestrøm og sikret AaFK kvalikplassen.

Rekdal krever samme prestasjon mot Sogndal.

- Klart jeg er letta. Vi har vunnet en kamp vi måtte vinne. Det er aldri lett å slå LSK, sier Rekdal til Dagbladet.no etter kampen.

Etter 3-0 taptet for Lyn forrige runde har ikke Rekdal gjort så mye annerledes ifølge ham selv.

- Flere av spillerne var flaue etter den kampen, men vi har ikke gjort så mye annerledes. Vi stengte treningen og fikk muligheten til å trene på noen nye ting, sier Rekdal som ber spillerne konsentrere seg om de to neste kampene mot Sogndal.

- Det blir ingen walkover. Vi må ned på jorden igjen og gjenskape prestasjonen fra i dag, sa han.

Aarøy spesial 

AaFK startet aggressivt og bra. Sjeldent i årets tippeliga har man sett de oransje fra jügendbyen kjempe så hardt og så kollektivt som mot Lillestrømi kveld.

1-0: Tor Hogne Aarøy ga Aalesund tidlig trygghet da han headet inn ledermålet i duell med Frode Kippe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix
1-0: Tor Hogne Aarøy ga Aalesund tidlig trygghet da han headet inn ledermålet i duell med Frode Kippe. Foto: Svein Ove Ekornesvåg, Scanpix Vis mer

Og betalt fikk de etter kvarteret spillt.

Tor Hogne Aarøy gjorde det han gjør best. Steg til værs og i duell med to LSK-spillere stanget han ballen inn bak Otto Fredrikson.

- Vi kom ganske godt i gang og selvtilliten steg. Vi lå kompakte og vant ballen mye i midtbaneleddet, sier Trond Fredriksen etter kampen.

AaFK hadde rimelig god kontroll bakover og med en oppvakt Aarøy på topp skapte sunnmøringene flere gode muligheter.

Nærmest kom fyrtårnet Aarøy som fem minutter før pause tvang Fredrikson ut i full strekk på et skudd fra 20 meter.

- Burde scoret

Ålesund fortsatte det aggressive presset og tvang LSK bakover. Kanarifuglene skapte ingen store muligheter og markerte seg for fint lite.

- Vi hadde noen muligheter, men AaFK var veldig bra. Vi burde scoret i første, sier Henning Berg til Dagbladet.no.

- Det er klart jeg er lettet

En av banens best, Peter Kopteff, løp utrettelig i 90 minutter. Kvarteret før slutt skaffet vingen det viktige andremålet for AaFK.

Ett langt oppspill spratt over LSK-forsvarerne og Kopteff lurte ballen i mål.

- Forsvareren gikk mot ballen, den spratt over og jeg klarte akkuratt å få den inn. Det var godt, sier Kopteff etter kampen.

Fredriksen-perle 

Så var det tid for en skikkelig perle signer Trond Fredriksen.

Midtbaneveteranen fikk ballen midt på banen, tok et par skritt fremover før han skjøt ballen i perfekt bue over Fredrikson og i mål.

- Det var ro, balanse..., sier en smilende Fredriksen etter kampen og legger til:

- Keeperen sto på 16-meteren og ballen lå klar. Det var litt flaks og litt dyktighet. Kanskje motsatt rekkefølge, ler Fredriksen.