TØFF TID: Ole Einar Bjørndalen har hatt mye å tenke på denne høsten, men føler han har fått gjort treningsjobben. Foto: Bjørn Langsem
TØFF TID: Ole Einar Bjørndalen har hatt mye å tenke på denne høsten, men føler han har fått gjort treningsjobben. Foto: Bjørn LangsemVis mer

- Det er klart ting er krevende

Bjørndalen er usikker på hvordan han takler samlivsbruddet.

BJØRVIKA (Dagbladet): I september mistet han pappa Hans (79).

Så kom nyheten om at han og kona Nathalie skiller lag. Ole Einar Bjørndalen er usikker på hvordan han takler det.

- Jeg er vant til mange vanskelige situasjoner. Men det er dumt å sammenligne situasjoner med hverandre, for alle er ulike. Jeg er relativt sterk mentalt og i huet, men det er klart ting er krevende, sier Ole Einar Bjørndalen (38).

Kongen av skiskyting ser vanligvis rett inn i øynene til dem han snakker med. Men når Dagbladet konfronterer ham de private nedturene denne høsten, sliter han med å finne noe å feste blikket på.

19. september døde pappa Hans Bjørndalen av hjerteinfarkt. Det skjedde i en periode da Ole Einar Bjørndalen sto midt oppe i andre problemer. 4. oktober gikk det ut pressemelding om at han og kona Nathalie skiller lag etter seks års ekteskap.

Resultatene vil vise - Vi må bare erkjenne at det vi ønsket skulle vare livet ut, ikke ble slik, og vi går nå videre i livet hver for oss. Vi er blitt enige om at vi ikke vil si mer om samlivsbruddet enn denne uttalelsen, og ber om respekt og forståelse for at vi ikke ønsker å kommentere disse forholdene i fremtidige intervjuer, het det i pressemeldingen.

De to skiskytterne ble et par i 1998. I 2006 giftet de seg i Nathalies hjembygd Toblach i Nord-Italia.

VIKTIG STØTTESPILLER: Pappa Hans betydde kanskje mest av alle for Ole Einar Bjørndalens karriere. Foto: Bjørn Langsem
VIKTIG STØTTESPILLER: Pappa Hans betydde kanskje mest av alle for Ole Einar Bjørndalens karriere. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

Fortsatt er Bjørndalen forsiktig med å utdype.

- Jeg har egentlig ikke lyst til å prate så mye om det. Jeg ønsker å ha det privat, sier han.

- Hvor mye har det påvriket oppladninga til sesongen?

- Vi får se hva resultatene viser til vinteren, om det har påvirket meg den ene eller den andre veien, sier Bjørndalen.

- Klart det er trist Også farens bortgang synes han det er vanskelig å snakke om. De to sto hverandre svært nær.

- Han har egentlig betydd alt for karrieren min. Uten ham, hadde ikke jeg vært meg. Han har betydd veldig mye, sier Bjørndalen, som minnes en god oppvekst på Simonstranda.

- Jeg kunne ikke hatt det bedre. Jeg er oppvokst på gård med fire søsken. Klart det er trist når en sånn viktig person — faren din — forsvinner. Det er jo det.

På skinner Ole Einar Bjørndalen gjør uansett det han må — ser framover. Etter en skuffende fjorårssesong, har han mye å revansjere. Og treningsmessig ligger han mye bedre an enn for et år siden, da han fikk store deler av oppkjøringa spolert av en ryggskade han pådro seg i vedskogen.

- Jeg har trent godt og forberedt meg bra fra april og gjort det som jeg har planlagt. Det har gått relativt på skinner, medgir han.

Sesongens hovedmål er å vinne verdenscupen sammenlagt, i så fall for sjuende gang. Hvis noen skal kunne klare det i en alder av 39 år, er det nettopp Bjørndalen.

Veien fram starter i Östersund 20. november.

SLUTT: Ole Einar Bjørndalen og Nathalie Santer giftet seg i 2006. Ekteskapet varte i seks år. Foto: Lars Eivind Bones
SLUTT: Ole Einar Bjørndalen og Nathalie Santer giftet seg i 2006. Ekteskapet varte i seks år. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer