Det er klokt å benke Ødegaard. Vi trenger ikke en illusjon rundt en redningsmann

Mye må være på plass for Norge klokka 20.45 i kveld. En 15-åring fra Drammen er ikke en av dem.

STARTER TROLIG PÅ BENKEN:  Martin Ødegaard spiller ikke fra start mot Malta i kveld, skriver Morten Pedersen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
STARTER TROLIG PÅ BENKEN: Martin Ødegaard spiller ikke fra start mot Malta i kveld, skriver Morten Pedersen. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

MALTA (Dagbladet): Så lenge han allerede er blitt en profilert tryllekunstner i Tippeligaen, er det forståelig at store deler av Norge, også det kommenterende og fotballfaglige, mener Martin Ødegaard bør starte mot Malta i kveld. Jeg er ikke en av dem.

For det er ikke først og fremst en illusjon rundt en redningsmann vi trenger i denne helt avgjørende kampen mot laget som er rangert som 155 på FIFA-rankingen. Det vi trenger er et lag som funker og som finner fram til de øyeblikkene som i løpet av det siste året har gjort Høgmos kursendring og ønsker om et eget spill verd å tro på. De er ikke mange selv om treneren noen ganger får det til å høres ut sånn, men mot Tsjekkia i mars (2—2) så vi laget slik treneren ønsker det skal framstå.

Finner laget tilbake til det, slår vi Malta i kveld.

Men å si at vi gjør det tar jeg ikke sjansen på.

DERFOR MENER JEG det er klokt av Per-Mathias Høgmo å starte med nasjonens nye fotballyndling på benken. Det spiller ingen rolle at Martin Ødegaard innimellom herjer i Tippeligaen og at han spilte en meget god (offensiv) U21-kamp mot Portugal hjemme i sin egen have i Drammen. Der Norge er nå, lenger nede enn noen gang siden FIFA begynte å sette alle verdens landslag inn i et kvalitativt rankingsystem tidlig på 90-tallet, ville det nesten vært dårlig gjort å gi gutten det ansvaret en plass i kveldens startoppstilling medfører. For det er ingen enkel kamp vi står foran, selv om vi møter et lag vi skal slå alle dager både borte og hjemme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer