Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er krise. Folk er sinte

Bråk rundt Ødegaards nye klubb.

SLITER: Real Madrid-spillerne er inne i sesongens tøffeste periode. Manager Carlo Ancelotti til høyre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SLITER: Real Madrid-spillerne er inne i sesongens tøffeste periode. Manager Carlo Ancelotti til høyre. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Real Madrid lyktes med alt før årsskiftet, men borte mot Valencia 4. januar ble Real Madrids utrolige rekke på 22 strake seirer brutt. Det ble starten på en turbulent periode for Carlo Ancelottis menn.

I helga kulminerte det med et sjokkerende 4-0-tap mot byrival Atlético Madrid på Vicente Calderón, noe som brakte fram enda mer sinne hos en allerede frustrert og kravstor supporterskare.

- Det er krise her nå. Stemningen er rar. Fansen er sinte. Ledelsen er også forbannet. Folk er veldig bekymret, forteller Goal.coms Madrid-korrespondent Alberto Piñero til Dagbladet.

- Forstår det ikke Real Madrid leder fremdeles serien, med ett poeng mer enn erkefiende Barcelona. Tilhengerne er imidlertid langt fra imponert. Det er heller ikke hovedstadspressen, som har viet Real Madrids plutselige formsvikt stor spalteplass.

- Det har vært en veldig merkelig uke, konstaterer Marca-journalist Ruben Jiménez overfor Dagbladet.

Både Jiménez og Piñero er klar på at Cristiano Ronaldos bursdagsfeiring etter tapet mot Atlético sist lørdag har bidratt til enda mer frustrasjon blant «Los Blancos»-fansen.

- Bildene fra Cristianos bursdag hjalp ikke i det hele tatt. Innbyggerne i Madrid er ikke vant til dette. De forstår ikke hvordan det går an å feire etter et slikt tap, sier Piñero.

Krisemøte På søndag toppet det seg da Florentino Perez reiste til treningsfeltet i Valdebebas. Der tok den mektige klubbpresidenten turen innom A-lagsgarderoben for å dele sin mening om situasjonen.

UNDER PRESS: Som Real Madrid-manager er Carlo Ancelotti under konstant press, men nå er det større enn vanlig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
UNDER PRESS: Som Real Madrid-manager er Carlo Ancelotti under konstant press, men nå er det større enn vanlig. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Florentino var veldig sur, men han forsøkte å inspirere laget, sier Jimenez.

Perez skal også ha hatt et personlig møte med manager Ancelotti som handlet om hvordan laget skal snu den negative trenden. Det ser Piñero på som positivt.

- Jeg mener det er et godt tegn for Real Madrid. Florentino var sint, men han prøver samtidig å hjelpe laget. Jeg tror det er en god strategi, for de vet at de må stå sammen hvis de skal klare å beholde serieledelsen.

Årsaken til problemene Det er samtidig ingen hemmelighet at skadene har hopet seg opp for Real Madrid, spesielt etter jul. Luka Modric, Pepe, Sergio Ramos, Sami Khedira og James Rodriguez er alle spillere som vanligvis er i førsteelleveren, men som nå bruker tiden sin i styrkerommet i stedet for på fotballbanen.

Piñero er imidlertid klar på at Real Madrids problem er mer sammensatt enn at Ancelotti utelukkende kan skylde på de tunge fraværene.

- Det er blanding av flere ting. Alle lag sliter når de mister en eller flere av nøkkelspillerne sine, det er umulig å komme utenom det, men det er også et annet problem:

- Spillerne ble altfor komfortable da de vant alle kampene før jul. De gikk videre i Champions League, de vant VM for klubblag og lå på toppen av tabellen. Det gjorde at de begynte å slappe av. Nå forsøker de å jobbe hardt igjen, men det er vanskelig å finne tilbake til der de var, mener Piñero.

Men det må Ronaldo, Bale og og resten av laget gjøre fort, for på lørdag kommer Deportivo de La Coruña på besøk til Santiago Bernabéu. Da er kun tre poeng godt nok for Real Madrids kravstore fans.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media