Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Strømsgodset møter Brann til en meget viktig kamp

- Det er krise

I dag tar Strømsgodset imot Brann på Marienlyst. Taper de, kan nedrykket være klart før siste serierunde er spilt.

KAPTEIN: Jakob Glesnes mener de burde og må vinne kampen på søndag: Foto: NTB Scanpix
KAPTEIN: Jakob Glesnes mener de burde og må vinne kampen på søndag: Foto: NTB Scanpix Vis mer
  • Strømsgodset - Brann søndag kl. 18.00

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset går en nervepirrende tid i vente. Med to kamper igjen av Eliteserien, står drammenserne med 26 poeng og er under nedrykksstreken. Det vil si at de har ett poeng opp til kvalikplassen som Mjøndalen besitter, og to poeng opp til Sarpsborg på trygg plass.

I kveld står Brann på motsatt banehalvdel. Med tap kan nedrykket allerede være klart for drammenserne. Slik ser tabellsituasjonen ut før siste serierunde:

Molde28195464-2762
Bodø/Glimt28149559-4051
Odd28147742-3549
Rosenborg28139648-3748
Viking28127948-3943
Kristiansund28118940-3641
Brann281010831-2640
Haugesund28812839-3536
Stabæk28991033-3336
Vålerenga288101037-3934
Lillestrøm28781331-4529
Tromsø28851537-5529
Sarpsborg285131029-3928
Mjøndalen285121135-4827
Strømsgodset28681433-5326
Ranheim28661632-5124

Hvis Strømsgodset taper mot Brann, samt at Mjøndalen, Sarpsborg, Tromsø og Lillestrøm vinner sine kamper, kan nedrykket være klart allerede søndag.

Strømsgodset-kaptein Jakob Glesnes, legger ikke skjul på at kampen mot Brann burde vinnes. Han mener at et nedrykk vil være katastrofalt for Strømsgodset og Drammen by.

- Det er krise. Vi må gjøre alt for å unngå at det skjer, forteller Glesnes til Dagbladet.

HETT: Blussing under landskamp på Ullevaal er en sjeldenhet. Men i kveld skjedde det - mot Færøyene. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Fra gull til nedrykkskandidat

I 2013 tok Strømsgodset sitt første gull på over 40 år. Siden gullåret har tabellsituasjonen blitt gradvis dårligere. Unntaket er 2017 hvor laget tok en sterk fjerdeplass.

I fjor gikk det nesten galt for drammenserne. Da var det en overtidsscoring fra Mustafa Abdellaoue som sikret fornyet kontrakt i 2019, og gjorde at de slapp å spille kvalik. Glesnes påpeker at de må ta læring av de negative resultatene, men sier samtidig at han er usikker på hvorfor de gode resultatene har uteblitt.

- Nei, si det. Det er jo ikke noe som har skjedd brått. Vi klarte jo oss i siste sekund i fjor. Det er ikke optimalt, vi må vinne de to kampene her og ta læring av det, forteller Glesnes.

- Må dere vinne mot Brann?

- Det er en viktigere kamp enn det vi hadde håpet. Det er en kamp vi burde og må ha tre poeng i, sier Glesnes.

Herman Stengel kom til Strømsgodset før 2018-sesongen. Denne sesongen har Hokksund-gutten vært en fast inventar på laget. Han er også klar på at søndagens kamp må vinnes.

- Vi er nødt til å vinne den kampen. Vi skal ha tre poeng på søndag, forteller Stengel til Dagbladet.

- Vi rykker ikke ned

Sist gang Strømsgodset befant seg på nivå to i Norge var i 2006. Samtlige av spillerne Dagbladet har snakket med, er klare på at et nedrykk er uaktuelt.

Muhammed Keita er en av lagets mest profilerte spillere. Tross sitt store navn, har Keita vært mye inn og ut av laget denne sesongen. Han sier at han stiller seg bak Strømsgodset-trener Henrik Pedersen sine valg, men innrømmer at han ikke er tilfreds med en tilværelse på benken.

- Jeg er ikke en spiller som skal sitte på benken. Hvert fall ikke på et lag som ligger i «bånn» av tabellen, forteller Keita til Dagbladet

Keita står så langt med tre mål og én assist denne sesongen. Han er komfortabel på at laget er gode nok for Eliteserien, og er fast bestemt på at et nedrykk er uaktuelt.

- Vi rykker ikke ned, sier Keita.

SENTRAL: Muhamed Keita feirer etter scoring mot Rosenborg. Foto: NTB Scanpix
SENTRAL: Muhamed Keita feirer etter scoring mot Rosenborg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Glesnes sier seg enig med sin lagkamerat.

- Vi skal ikke spille Obos-liga neste år.

Mange på utgående kontrakt

Det er fem spillere som er på utgående kontrakt i Godset-laget. En av de er Muhammed Keita. Keita forteller til Dagbladet at han vil ta den endelig avgjørelsen etter sesongen. Han påpeker selv at han er åpen for å fortsette karrieren i Godset.

Glesnes derimot, er fast bestemt på at han skal være med og spille laget opp igjen ved et eventuelt nedrykk.

- Jeg har kontrakt med klubben ut 2020-sesongen, hvis det skulle skje at vi rykker ned, skal jeg være med og spille de opp igjen, forteller Glesnes.

Stor endring

Henrik Pedersen tok over treneransvaret i Strømsgodset denne sommeren. Siden Pedersen tok over ansvaret, har Godset i snitt tatt ett poeng per kamp. Dansken forteller at han har sett en stor endring i laget etter at han tok over.

- Jeg tror at alle som har fulgt laget siden den dagen jeg kom, har sett en stor endring. Alle som har litt forståelse på fotball ser at det har skjedd en enorm endring, forteller Pedersen.

Hvis alle resultater skulle gå mot Drammens-laget søndag kveld, kan nedrykket allerede være klart. Pedersen vil ikke legge for mye press på laget før kampen, men sier at det er en kamp hvor de helst vil oppnå ett godt resultat.

- Vi tenker at det er en vanlig kamp, men selvfølgelig så er konsekvensene større en vanlig. Vi skal gjerne vinne denne fotballkampen, påpeker dansken.

- Hvis det blir nedrykk, hva tenker du om din egen framtid som Strømsgodset-trener?

- Helt siden den dagen jeg kom hit, har klubben blitt sterkere og fått en bedre kultur. Jeg vil gjenoppbygge Godset, og det gleder jeg meg til å gjøre uansett hva, forteller Pedersen.

- Får høre det

Herman Stengel innrømmer at han kjenner på trykket fra fansen før søndagens kamp.

- De fleste du snakker med er klar over at den kampen på søndag er viktig. Så vi får høre det. Det er litt sånn det skal være, jeg tror det kommer til å bli fin trøkk her mot Brann, forteller Stengel.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media