Stor usikkerhet før langrennssesongen:

- Det er krise

Hvordan langrennssesongen blir, avgjøres i løpet av de neste dagene. FIS ønsker å gjennomføre som planlagt, men varsler at det kan bli kjappe endringer. Usikkerheten er utfordrende mener landslagstrener Ole Morten Iversen.

AVGJØRELSE TORSDAG: Avgjørelsen om hvordan vinterens sesong bestemmes i et digitalt møte torsdag. Her er Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB
AVGJØRELSE TORSDAG: Avgjørelsen om hvordan vinterens sesong bestemmes i et digitalt møte torsdag. Her er Heidi Weng, Therese Johaug og Ingvild Flugstad Østberg i Tour de Ski. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Fullvaksinerte: 32.20% Første dose: 62.87%

OSLO/HAFJELL (Dagbladet): Det er knyttet stor usikkerhet til hvordan vinterens langrennsverdenscup vil bli. Det som er sikkert er at coronapandemien kommer til å føre til en annerledes sesong.

Torsdag ettermiddag møtes verdenscupkomiteen i Det internasjonale skiforbundet (FIS) for å bestemme vinterens terminliste. Lørdag skal styret endelig vedta sesongplanene.

FIS tar utgangspunkt i å avvikle verdenscupen slik den er planlagt. Det vil si sesongstart i finske Ruka i slutten av november, etterfulgt av helger i Lillehammer, Davos og Dresden før jul.

Åge Skinstad er Norges representant i den nevnte komiteen og er optimistisk med tanke på at sesongen kan gå som planlagt.

- Signalene er gode. Vi vet at andre idretter er i gang med sesongen, som for eksempel sykkel, og dette er ikke så veldig forskjellig. Vi ser at den profesjonelle idretten er i gang og med de positive signalene vi får så er vi veldig optimistiske, sier Skinstad til Dagbladet.

FIS føler seg trygge på at verdenscuphelgene i Norge, Sveits og Tyskland før jul kan arrangeres som oppsatt. Per dags dato er det Finland som komiteen ser på som mest lukket og dermed mest utfordrende.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer