Det er Kurt Asles Tour

I dag skal Kurt Asle Arvesen utfordre sykkelkongen Lance Armstrong. Vi følger Tour de France direkte nå.

Diskuter Tour de France. (Dagbladet.no): Den fjerde etappen av Tour de France er på 64,5 kilometer, og går mellom Cambrai og Arras. Det er en svært viktig lagtempoetappe, og en liten tabbe kan koste dyrt i sammendraget.

Løypa er flat, men det er meldt regn, som kan føre til problemer.

Thor Hushovd og Credit Agricole kommer ikke til å hevde seg i dag, og vil etter alt å dømme ikke være blant de fem første lagene.

Men Kurt Asle Arvesens Team CSC vil kjempe om etappeseieren. Arvesens lag er svært jevnt, og det er en stor fordel på lagtempo der samarbeidet er svært viktig. De er likevel outsidere. Storfavoritten er Lance Armstrongs US Postal.

Nye regler

Starttidspunkter:

14.15 Euskaltel - Euskadi
14.20 Credit Agricole
14.25 Cofidis Credit Par Telephone
14.30 R.A.G.T. Semences - MG Rover
14.35 Saeco
14.40 Lotto-Domo
14.45 Alessio-Bianchi
14.50 Brioches La Boulangere
14.55 Quick Step-Davitamon
15.00 Domina Vacanze
15.05 Illes Balears - Banesto
15.10 AG2R Prevoyance
15.15 Gerolsteiner
15.20 Fdjeux.com
15.25 Liberty Seguros
15.30 T-Mobile Team
15.35 Rabobank
15.40 Phonak Hearing Systems
15.45 Team CSC
15.50 Fassa Bortolo
15.55 US Postal Service - Berry Floor

Lagene slippes ut i intervaller på fem minutter, og det er de dårligste rangerte som starter først. Dermed har de beste lagene en stor fordel, siden de kan kjøre utfra tidene til de andre.

De dårligste lagene vil være i mål før de beste begynner å sykle.

En ny regel er at ingen av lagene kan tape mer enn tre minutter, uansett hvor treigt de kjører. Andreplassen taper ikke mer enn 20 sekunder i forhold til vinnerne, selv om de skulle komme langt bak. Tredjeplassen kan bare tape 30 sekunder, fjerdeplassen 40 sekunder, og slik fortsetter det ned til 15. plassen.

Etter det gir hver plassering tap på fem sekunder ekstra, ned til 21. plassen som gir tre minutter.

Mye taktikk

Hvis lagene kommer i mål på en tid under maksstraffen, gjelder den korrekte tida de kjørte inn på. Klokka stoppes når lagets femte rytter er kommet i mål.

Det åpner for mange spennende taktiske vurderinger. Hvis et lag ser at de havner mer enn tre minutter bak, vil de sette ned tempoet og spare seg, siden de ikke får straff på mer enn tre minutter uansett.

Det betyr også at laget som leder kan justere farten med tanke på at de ikke trenger å vinne med mer enn 20 sekunder.

Det er forventet at lagene vil bruke litt over en time og 15 minutter på etappen. Først ut er Euskaltel, som tråkker i vei klokka 14.15.Diskuter Tour de France.

Direkteoppdateringen er under kartet. Trykk oppdater/reload for siste nytt.

IMPONERTE: Kurt Asle Arvesen har kjørt meget godt så langt i Tour de France. Her etter at han hadde uflaks og falt på mandag.