- Det er latterlig!

Hønefoss slaktet dommeren etter ett poeng mot Brann.

(Dagbladet): Samtidig som Brann tok årets første bortepoeng, mente hjemmelaget Hønefoss at de ble snytt for seieren.

På stillingen 1-1, 11 minutter før full tid, trodde Mikkel Vendelbo han hadde blitt matcvinner da han stanget inn et presist slått hjørnespark.

Dommer Tom Harald Hagen valgte imidlertid å annullere scoringen for Mats André Kalands angivelige angrep på Brann-keeper Piotr Leciejewski i samme sekvens.

- Jeg står rett opp og ned. Jeg synes det er helt latterlig, sier Kaland til TV 2 like etter kampslutt

Ilter Smerud Hønefoss-trener Leif Gunnar Smerud måtte se kampen fra tribuneplass grunnet karantenen han pådro seg borte mot Sogndal i forrige serierunde. Heller ikke etter kveldens oppgjør var han fornøyd med dommeren da han pratet med TV 2.

- Vi gjør en god kamp, og det er litt kjipt å stå igjen med bare ett poeng. Vi får akseptere avgjørelsen, men vi burde fått scoringen, sier Smerud.

Kaland, som selv er bergenser, utlignet Erik Huseklepps tidlige scoring etter 17 minutter. Selv om han syntes det var moro, irriterte han seg over det han så på som to tapte poeng.

- Det er alltid artig å score. At det er mot Brann gjør det kanskje enda morsommere. Men jeg synes vi er mye bedre enn dem. Det er merkelig at vi ikke får med oss tre poeng i dag, sier Kaland, med klar henvisning til den omdiskuterte hendelsen.

Elendig statistikk Det var allerede fra start to heltente lag som møttes til kamp på AKA Arena. Hønefoss var ute etter å rette på en elendig hjemmestatistikk, mens Brann fremdeles hadde tilgode å ta poeng på bortebane i årets sesong.

Innledningsvis bølget det fram og tilbake i et forrykende tempo, og den første sjansen kom til gjestene fra Bergen allerede etter tre minutter.

Da avsluttet Erik Huseklepp like utenfor fra kloss hold. En sjanse landslagsspilleren burde omsatt til scoring.

Rød jubel Det gikk imidlertid ikke lenge før Huseklepp gjorde opp for seg.

Seks minutter var passert da Hønefoss-forsvarer Arnor Adalsteinsson klønet det til inne i egen 16-meter, og forærte ballen til Branns omtalte supertalent Bård Finne.

18-åringen sendte raskt avgårde et skudd mot Steve Clarks lengste hjørne. Avslutningen var svak, men hjemmelagets amerikanske sisteskanse ga en unødvendig retur ut i farlig område. Der luktet Huseklepp, og han fikk en enkel jobb med å sende Brann i ledelsen.

Kaland svarte Fra tribuneplass måtte Hønefoss' suspenderte trener, Leif Gunnar Smerud, skuffet konstatere den verst tenkelige åpningen på kampen. Han kunne ikke gjøre annet enn å stole på at de hvitkledde guttene hans ville kjempe seg inn i oppgjøret på egenhånd.

Uten sjefens innblanding, var det nøyaktig det tidligere Løv Ham-spiller Mats André Kaland og lagkameratene klarte 10 minutter senere.

Den normalt stødige Piotr Leciejewski feilberegnet totalt et innoverskrudd hjørnespark fra venstre, og med burvokteren ute av posisjon, kunne Hønefoss-stopper Kristjan Ørn Sigurdsson og Kaland raskt kombinere til 1-1.

Solli-krutt Etter utligningen tok Hønefoss over banespillet.

Finlands landslagsspiller Riku Riski var et konstant uromoment på topp. Samtidig sendte bergenseren Alexander Solli avgårde en rekke kanoner i retning Brann-målet. Bare én av dem satte Leciejewski på prøve, men frisparket fra 20 meter brakte til gjengjeld frem en glimrende redning fra polakken.

UTLIGNET: Bergenseren Mats André Kaland scoret for Hønefoss mot Brann. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
UTLIGNET: Bergenseren Mats André Kaland scoret for Hønefoss mot Brann. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

Selv om Hønefoss fortsatte å være det førende laget før hvilen, klarte de ikke tegne seg flere ganger i målprotokollen de første 45 minuttene.

Hjemmelaget kunne også fort gått på en smell like før pause, da en overgang ga Huseklepp en ny stor mulighet helt på tampen.

Kampens første målscorer traff godt da han trakk seg inn fra venstre og forsøkte å curle ballen i det lengste hjørnet, men denne gangen var Clark parat.

Sjansefattig Andre omgang startet som den første: Brann og Huseklepp yppet seg like etter avspark, men denne gangen uteble scoringene. Tempoet var også betraktelig lavere i det varme sommerværet. 

Etter 55 minutter ropte Brann på hands og straffe, men dommer Tom Harald Hagen valgte å ikke blåse da ballen tilsynelatende traff hånden til Kevin Larsen.

Et kvarter før slutt befant venstrebacken seg på motsatt banehalvdel, og benyttet muligheten til å teste slegga fra innsiden av 16-meteren på et langt overlegg. Men Larsens treff var urent, og ballen gikk utenfor.

Selv om Brann hadde kula mye, var det Hønefoss som skapte det som var av sjanser mot slutten av oppgjøret. Det så også ut til at 2-1-scoringen var et faktum 11 minutter før full tid.

Midtbanespiller Mikkel Vendelbo stanget inn et hjørnespark, men sortkledde Hagen stilnet raskt danskens jubel da han blåste for angrep på keeper i sekvensen før.

En avgjørelse som viste seg å bli meget omdiskutert.

FRISPARK? Hønefoss-spiller Mikkel Vendelbo (nr. 7) header her inn det han tror er 2-1-målet. Dommer Tom Harald Hagen annullerer like etter scoringen på grunn av Mats André Kalands (nr. 9) angivelige angrep på Brann-keeper Piotr Leciejewski. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
FRISPARK? Hønefoss-spiller Mikkel Vendelbo (nr. 7) header her inn det han tror er 2-1-målet. Dommer Tom Harald Hagen annullerer like etter scoringen på grunn av Mats André Kalands (nr. 9) angivelige angrep på Brann-keeper Piotr Leciejewski. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer