- Det er lenge siden det har vært så vanskelig å ta ut troppen

Sommeren gir Egil Drillo Olsen hodebry før Sverige-kampen.

 KONTROLL:  Landslagssjef Egil Olsen hadde ingen problemer med å ta ut laget under dagens kjendiskamp på Norway Cup. Hvem som skal spille mot Sverige om to uker er vanskeligere å bestemme, sier Drillo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
KONTROLL: Landslagssjef Egil Olsen hadde ingen problemer med å ta ut laget under dagens kjendiskamp på Norway Cup. Hvem som skal spille mot Sverige om to uker er vanskeligere å bestemme, sier Drillo. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Egil Drillo Olsen ledet Handshake For Peace til seier over MOT i kjendiskampen på Ekebergsletta i dag. Han fikk lagoppstilingen litt før kampstart, og slet litt med å kjenne til navnet på alle spillerne han hadde til rådighet.

- Det er alltid hyggelig når det er fint vær, mange blide folk og veldig uhøytidelig. Så er det bare morsomt. At en trener kan få lov til å sitte på sidelinja uten puls er et privilegium, sier Drillo til Dagbladet.

Puls får landslagssjefen garantert når han skal ta ut landslagstroppen førstkommende mandag. Det er nemlig treningskamp mot våre svenske naboer 14. august, og Drillo har en jobb å gjøre.

- Det blir et vanskelig uttak. Dels fordi det er spillere som har flyttet ut av Norge. Mange spillere har ikke startet sesongen sin heller, slik som England og Tyskland. Det er et relativt komplisert og vanskelig uttak, sier Drillo.

- Er det lenge siden det har vært så vanskelig?

- Ja, det er det. Fordi det er utenfor sesong, sier Drillo.

Ladet batteriene På spørsmål om det ligger noe prestisje i å slå Sverige for hans del, svarer 71-åringen:

- Privatkamper er det vanskelig å få den store stemningen rundt, men akkurat Sverige er ikke så vanskelig. Så det skal bli hyggelig. Det er veldig lenge siden jeg har spilt mot Sverige.

Landslagssjefen har fått seg noen uker fri i sommer, og har ladet batteriene før de avgjørende kampene i VM-kvalifiseringen.

- Jeg har hytte ved sjøen, så vi har vært der, og så har vi en hytte på fjellet, så vi har vært der, sier Drillo.

6. og 10. september møter Norge henholdsvis Kypros og Sveits på Ullevaal Stadion i gruppespillet.