- Det er lenge siden jeg har vært så forbanna

Jentene irriterte over poengtap mot Island.

BETENKTE: Etter 1-1 i åpningskampen mot Island har de norske jentene gjort det vanskelig for seg selv. Nå er det samling i bånn foran kampen mot Nederland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
BETENKTE: Etter 1-1 i åpningskampen mot Island har de norske jentene gjort det vanskelig for seg selv. Nå er det samling i bånn foran kampen mot Nederland. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpixVis mer

Både veteraner og ferskinger i Norges EM-tropp er skuffet og irritert over at det ikke ble tre poeng mot Island. Nå vil de gjøre om sinnet til positiv energi.

- Det var en kamp vi skulle ha vunnet, og det er lenge siden jeg har vært så forbanna. Hadde jeg vært et lemen så ville jeg sprukket. Så ille er det, sier Trine Rønning til NTB.

- Nå må vi bruke dagen til å riste av oss irritasjonen som kverner og kverner, og gjøre det om til noe positivt.

31-åringen er med i sitt fjerde EM-sluttspill og det åttende mesterskapet (tre VM, ett OL), mens Caroline Graham Hansen (18) fikk sin mesterskapsdebut i 1-1-kampen torsdag. Følelsen de satt igjen med var mye av den samme.

- Det var surt at det ikke ble tre poeng, og det føltes som et tap selv om det ikke var det. Jeg tror vi hadde litt feil inngang i pausen. Det snek seg inn noe underbevisst om at vi måtte forsvare ledelsen, og så slapp vi dem inn i kampen, sier Hansen.

- Men nå skal vi gjøre det om til energi. Vi kan ikke sutre mer nå. Det laget som sutrer mest kommer til å tape neste kamp.

Riktig retning Rønning vet godt at en skuffende start kan vendes til suksess. Det har hun vært med på før.

- I forrige EM tapte vi 0-4 i åpningskampen, og vi kom til semifinale likevel. Det går iallfall i riktig retning, sier hun.

Selv om avslutningen og resultatet var skuffende, var det positive ting ved torsdagens kamp.

- Første omgang skal vi virkelig ta med oss. Som alle lag har vi våre dårlige perioder, men utfordringen er å gjøre dem så korte som mulig, sier Rønning.

Dårlige perioder kan bli skjebnesvangre i de to neste kampene mot Nederland og Tyskland. Nederlenderne imponerte i 0-0-kampen mot tittelforsvareren torsdag.

Tøffest - Vi har lenge sagt at vi tror Nederland blir den tøffeste kampen. Det er større sjanse til å slå Tyskland som det ser ut nå, mener Caroline Graham Hansen.

- Nederlenderne imponerte, men de overrasket meg ikke. Tyskland er litt svekket og kan bli vel omstendelige i spillet, mens Nederland har mer flyt, sier Rønning, som allerede er i ferd med å bearbeide lemensinnet til pågangsmot.

- Det er voksne oppgaver vi står foran, men sånt liker vi.

(NTB)