Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er lett å vinne Sanremo fra sofaen

I felten er det verre, innrømmer Boasson Hagen.

DE VANSKELIGE VURDERINGENE: Edvald Boasson Hagen krysser av de fleste boksene for å kunne vinne Milano-Sanremo. Men det er enklere sagt, enn gjort, mener 28-åringen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
DE VANSKELIGE VURDERINGENE: Edvald Boasson Hagen krysser av de fleste boksene for å kunne vinne Milano-Sanremo. Men det er enklere sagt, enn gjort, mener 28-åringen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CINISELLO BALSAMO (procycling.no): Det tok Edvald Boasson Hagen omtrent et Milano-Sanremo å forflytte seg fra Toscana til den italienske motemetropolen.

Finpussen tok han nemlig sammen med Steve Cummings i villaen til Mark Cavendish:

- Hovedfokus har vært å slappe av og ta noen rolige turer. Få overskuddet tilbake etter Tirreno-Adriatico, sier Edvald Boasson Hagen til procycling.no om oppholdet Quarrata, tre mil unna Firenze.

• LIVE: Følg Milano-Sanremo hos procycling.no fra 10:00, lørdag.

Det var først og fremst en praktisk løsning i etterkant av det italienske etapperittet, der det sørafrikanske laget viste fram god form foran den avgjørende fasen av klassikerne.

- Jeg synes vi har tatt et steg opp, og kjørte bra i Tirreno. Vi får mer respekt i rittene vi starter. Det hjelper at vi kjørte inn resultater tidlig i sesongen, mener Boasson Hagen.

Forsterkes ytterligere foran Paris-Roubaix Selv åpnet han sesongen strålende med etappeseirer i både Tour of Qatar og Tour of Oman.

I det italienske oppkjøringsrittet ble det en tredjeplass, mens lagkamerat Cummings tok nok en etappeseier for laget.

• Les også: Dette er hjelperen Kristoff mangler: - Han var viktig

En annen som har gjort sine saker bra, er sørafrikanske Reinardt Janse van Rensburg.

- Han og Steve er to mann jeg håper kan hjelpe meg mot slutten. Det er styrke i de to, melder Boasson Hagen.

Godt nytt er det også at Bernhard Eisel er tilbake på sykkelen etter kragebeinsbrudd, og håper å gi nordmannen en hjelpende hånd under Paris-Roubaix.

Overtak på både spurtere og klatrere? Men først er det altså Milano-Sanremo. Her snakker de aller fleste om Fabian Cancellara, Peter Sagan, Greg Van Avermaet og Alexander Kristoff.

Det er all mulig grunn til også å nevne Boasson Hagen.

- Jeg regner med du ikke tar på deg favorittstempelet helt uten videre, men er du enig i at du er en som har en fair sjanse til å kjempe om seieren i morgen?

- Jeg er i hvert fall med og skal kjempe, men jeg vil ikke ha noe favorittstempel fordi det er flere andre sterke ryttere og har gjort seg fortjent til det. Jeg håper å være med helt der oppe når det kjøres. Jeg har følt meg sterk tidligere i år, og håper at jeg skal være det i morgen, også, sier han.

- Hvilke egenskaper gjør at du kan vinne?

- At jeg skal klatre bedre enn de som er rene spurtere, og forhåpentligvis spurte bedre enn de som er rene klatrere. Så er det flere enn meg i den kategorien, men det er i hvert fall færre enn når alle kommer inn på en strek og skal spurte om seieren, lyder det klinkende velformulerte svaret på Dimension Datas laghotell i utkanten av Milano.

Kristoff tror Edvald går under radaren I oppkjøringen til rittet har Kristoffs trener snakket ned stesønnens muligheter.

• Les også: Treneren er forundret over Kristoffs favorittstempel

Etter pressekonferansen i Milano med forhåndsfavorittene Sagan og Cancellara, pekte også 28-åringen fra Stavanger villig mot landsmannen sin:

- Edvald går litt under raderen nå, men han har også vist en gryende form, så det blir spennende å se hva han for til også, uttalte Kristoff.

- Hva skal til for at han klare det?

- Henger han med i en gruppe som går av gårde med noen av de sterke, som for eksempel Van Avermaet, så tror jeg Edvald tar ham i en spurt. Han kan fort klinke til og vinne. Han er en outsider som folk fort glemmer litt.

- Enkelt å vinne fra sofaen Årets utgave av rittet er 291 kilometer lang, og blir en solrik affære. Vondt blir det uansett når de to bakkene Cipressa og Poggio venter i utkanten av Sanremo.

Boasson Hagen satt med inn i fjor, og ble nummer 10. At han holder distansen viste han på nytt under VM i Richmond, der nettopp Sagan og Van Avermaet inntok de nest siste bakken sammen med ham.

I VM falt han trolig ned på feil løsning da han ikke ville samarbeide med belgieren. 28-åringen på Rudsbygd håper å få en liten oppreisning under årets klassikere.

- Hvor vanskelig er det å vinne disse rittene? Det er små strategiske avgjørelser du skal ta etter 29 mil på sykkelen. Hvor vanskelig er det å treffe?

- Det er veldig enkelt å vinne i sofaen. Det er vanskelig å ta de avgjørelsene. Om du skal følge etter eller vente på spurten, eller hva du skal gjøre. Det er den som tar de rette avgjørelsene og har gode bein som vinner.

- Føler du deg bedre rustet nå? Du begynner å bli en voksen mann?

- Jeg har vært i en god del finaler, men det er en stund siden jeg har vunnet de aller største løpene. Jeg føler at jeg har mye rutine i forhold til mange andre.

Bruker han den rett - kan han vinne sitt første monument denne våren.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!


Hele Norges coronakart