GULLPLAN: Tarjei Bø har lagt planen for hvordan han kan gå til topps i dagens fellesstart i VM. Han skal spare krefter i feltet så lenge som mulig.
GULLPLAN: Tarjei Bø har lagt planen for hvordan han kan gå til topps i dagens fellesstart i VM. Han skal spare krefter i feltet så lenge som mulig.Vis mer

- Det er litt feigt, men jeg må gjøre det jeg kan for å vinne

Tarjei: - Jeg har ikke power til noe annet.

• Studio: Følg fellesstarten her.

NOVE MESTO (Dagbladet): Klokka 15 i dag starter herrenes fellesstart i VM, mesterskapets siste øvelse.

Heltene fra herrestafetten i går, Emil Hegle Svendsen, Ole Einar Bjørndalen, Tarjei Bø og Henrik L?Abée-Lund er kvartetten som også starter på fellesstarten, og med norsk gull på alle herreøvelsene så langt i VM, så lover Tarjei Bø at det vil bli norsk dominans også på VM siste øvelse.

- Fire norske gullkandidater - Om vi skyter bra, så er alle vi fire norske gullkandidater. Det er en litt kul situasjon å være i, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Normalt sett er han en type som liker å ligge i front og dra opp tempoet i feltet, men i dag skal han følge en helt annen strategi.

Etter å ha mistet 300 treningstimer som følge av sykdomsavbrekket på grunn av TWAR i fjor sommer og høst, så føler han seg ikke sterk nok fysisk til å være temposetteren i feltet.

- Ikke power nok - Akkurat nå liker jeg å gå i felt. Det er lettere enn å gå alene og holde farten oppe selv, men akkurat nå har jeg ikke nok power til det, sier Tarjei Bø til Dagbladet.

Og legger, unnskyldende, til:

- Det er litt feigt, men jeg må gjøre det jeg kan for å vinne.

Kan kopiere 2011-VM I Khanty-Mansiysk i Sibir i 2011 ble han VM-kongen med tre gull.

Her i Nove Mesto blir kompisen Emil Hegle Svendsen uansett kongen, med sine fire gull allerede før dagens fellesstart, men etter gull på mix-stafetten og herrestafett, så vil Tarjei komme opp i tre gull også i dette mesterskapet, om han går til topps i dag.

- Jeg har veldig lyst på en individuell medalje, og jeg har lyst til å være med på siste skytingen og kjempe om gullet. Jeg føler at jeg er god nok for det, sier Tarjei Bø.