Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er litt flere likes på Instagram

Stjerneskuddet Henrik Kristoffersen nyter livet etter slalåmtriumfen.

ISKALD I SOTSJI-VARMEN: Henrik Kristoffersen (19) er endelig på plass i OL-byen. Først skal han kjøre storslalåm - følg med - så venter slalåm, der han er nummer tre i verdenscupen sammenlagt så langt denne sesongen.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
ISKALD I SOTSJI-VARMEN: Henrik Kristoffersen (19) er endelig på plass i OL-byen. Først skal han kjøre storslalåm - følg med - så venter slalåm, der han er nummer tre i verdenscupen sammenlagt så langt denne sesongen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): «Forrige uke sa jeg at Henrik Kristoffersen er en superstjerne!!! Nå bør alle vite det» twitret Aksel Lund Svindal da 19-årige Henrik Kristoffersen kjørte ned til verdenscupseier i slalåmen i Schladming, og suste inn på den store arenaen i alpinverdenen.

Nå er Kristoffersen på plass i Sotsji. Og det er naturlig å spørre: Hvordan er livet som verdenscupvinner og superstjerne?

- He-he, først og fremst må jeg vel takke Aksel for å kalle meg det. Men det har vært bra, sier unggutten med et glis.

- Personlig merker jeg ikke noen stor forskjell, men jeg merker det jo litt utenfra. Det er litt flere likes på Instagram, og litt sånt, litt flere Facebook-forespørsler, og litt mer trykk fra dere i media, både hjemme og ute. Men det går veldig fint, sier Kristoffersen til Dagbladet.

Har opplevd press Han ble hyllet av alle med peiling for måten han taklet å være i teten i storrennet i Schladming, og for hvordan han foran 40-50 000 taklet presset og kjørte ned til seier.

- Er du like kul som folk sier?

- Helt klart, helt klart, fleiper 19-åringen, som er spent på hvordan han vil takle OL-nervene.

- Nei, men du får ikke noe særlig mer folk på et slalåmrenn enn det var der. Så det blir nok ikke noe mer leven eller noe sånt her, men hvem vet. Jeg har ikke kjørt altfor mange store renn, så det kommer vel litt nerver etter hvert. Men akkurat nå kjenner jeg ikke noe sånt press, det gjør jeg ikke, fastslår han.

Følg med i storslalåm Hittil har han nytt livet i Sotsji, med skikjøring så ofte det har vært mulig, og avslapning og Playstation når det har vært tid for det. Tatt livet med ro.

De fleste regner ham naturlig nok som større medaljekandidat i slalåm enn i storslalåm, men Henrik Kristoffersen gir likevel folk grunn til å skru på tv-en på onsdag.

- Storslalåmformen, den er ganske okei, sier han.

- Om det er noen forventninger til meg så er de vel litt større i slalåm enn i storslalåm. For meg er de imidlertid like viktige, og det kommer de alltid til å være, og jeg håper å kjøre veldig bra på ski, sier Kristoffersen.

Hele Norges coronakart