Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er litt rart, egentlig. Jeg kunne aldri forestilt meg det

Real Madrid-aktuelle Ødegaard om stjernestatusen.

HAMAR (Dagbladet): Tidligere i uka var Martin Ødegaard i den spanske hovedstaden og trente med Real Madrid. Der skal drammenseren  også ha blitt skissert et kontraktstilbud fra den mektige klubbpresidenten Florentino Perez.

I kveld er det 16 år gamle supertaltentet tilbake på norsk jord og Idrettsgallaen på Hamar, hvor han er nominert til prisen «Årets gjennombrudd». En rekke norske idrettsstjerner er til stede. Likevel er det Ødegaard alle vil prate med.

- Det er litt rart, egentlig. Jeg kunne aldri forestilt meg det hvis vi hadde spolt et år tilbake. Det er litt rart og litt spesielt, sier Ødegaard til Dagbladet.

Massivt press Det alle ønsker å vite, er hvilken klubb Ødegaard vil velge når han skal ta steget ut i Europa - og når avgjørelsen tas.

- Det har jeg ikke tenkt så voldsomt mye på. Dere får nok vite det når det skjer noe offisielt. Da skal jeg kommentere det. Frem til da er jeg Godset-spiller og trives godt med det, sier Ødegaard til Dagbladet.

Før turen til Madrid denne uka var allerede oppmerksomheten rundt teknikeren enorm. Klubber over hele verden ønsker ham og alle de store internasjonale mediene skriver side opp og side ned om den norske sensasjonen.

Derfor er det naturlig at presset om å levere sportslige prestasjoner at et skyhøyt nivå fort kan føles tyngende. Det er heller ikke alle 16-åringer som er nødt til å svare på kritiske spørsmål fra pågående journalister så fort de viser seg offentlig.

Ødegaard er imidlertid klar på at han ikke lar seg påvirke.

- Jeg føler ikke så mye press, egentlig. Jeg spiller bare fotball og har det gøy. Jeg gjør det jeg liker best i verden, sier Ødegaard.

- Rart og spesielt Forrige sesong startet unggutten fra Drammen med treninger med Strømsgodsets rekruttlag i 4. divisjon. Etter hvert som månedene gikk ble han både tidenes yngste spiller og målscorer i Tippeligaen og den yngste debutanten i EM-kvalifiseringssammenheng, da han entret banen mot Bulgaria for Norges A-landslag.

De helt unike prestasjonene ballvirtuosen har levert på banen, har som kjent gjort ham ettertraktet over hele Europa.

Selv oppsummerer Ødegaard 2014 slik:

- Året har egentlig gått over all forventing. Før sesongen hadde jeg kanskje et håp om å debutere for Godset i Tippeligaen. Det gjorde jeg jo ganske tidlig. Etter det har det skjedd veldig mye, så det har vært et veldig bra år.

Nominert I kveld måtte Ødegaard forbi et samlet pressekorps før han kunne finne plassen sin i Hamar OL-Amfi. Der konkurrerer han mot kombinertløper Jørgen Graabak og skiskytter Tiril Eckhoff om prisen for årets gjennombrudd.

På Dagbladets spørsmål om hva 1998-modellen vet om de to, begynner han imidlertid å le.

- Det er vel noen OL-gull der og sånn, så det er tøff konkurranse. He-he.

- Men du har levert bedre prestasjoner enn dem?

- Nei, det vil jeg ikke si. Det er to gode idrettsutøvere, sier Ødegaard før han går videre til neste journalist.

• Se videointervju øverst i saken.

GUTTEN ALLE VIL SNAKKE MED: Martin Ødegaard har aldri vært hetere enn han er nå. Her på plass på kveldens Idrettsgalla.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
GUTTEN ALLE VIL SNAKKE MED: Martin Ødegaard har aldri vært hetere enn han er nå. Her på plass på kveldens Idrettsgalla.Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

PS: Les også «Martin er årets gjennombrudd».

Lik Dagbladet Sporten på Facebook

I MADRID: Tidligere i uka var Martin Ødgaard i den spanske hovedstaden for trening og møter med Real Madrid.  Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
I MADRID: Tidligere i uka var Martin Ødgaard i den spanske hovedstaden for trening og møter med Real Madrid. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer