- Det er litt rart og uvant

Pep Guardiola tester ut Franck Ribery i ny rolle.

IKKE VÆR REDD, STOL PÅ MEG: Pep Guardiola prøver Franck Ribery i en ny rolle, noe som er uvant for spilleren. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE/NTB Scanpix
IKKE VÆR REDD, STOL PÅ MEG: Pep Guardiola prøver Franck Ribery i en ny rolle, noe som er uvant for spilleren. Foto: AFP PHOTO/CHRISTOF STACHE/NTB ScanpixVis mer

Pep Guardiola er i full gang med å sette fingeravtrykk på trippelmester Bayern München.

Spanjolen har vært en drøy måned i jobben som Bayern-trener, og han har brukt tiden godt til å eksperimentere med den suverene seiersmaskinen fra sist sesong.

I flere av sommerens treningskamper har Guardiola testet ut en 4-1-4-1-formasjon. Vanligvis spiller klubbkaptein Philipp Lahm på høyrebacken, men blir nå prøvd i en midtbanerolle.

Der Franck Ribéry utmerket seg som vingspiller i Jupp Heynckes' vinneroppskrift, velger Guardiola å teste ham ut som «falsk nier» slik han gjorde med Lionel Messi i Barcelona.

Bryter opp duo - Det er litt rart og uvant, beskriver Ribéry det nye systemet. Guardiola har også gitt hint om at han vil bryte opp det defensive midtbaneparet Javier Martínez og Bastian Schweinsteiger, som var en av nøkkelfaktorene da Bayern som første tyske lag vant Bundesligaen, mesterligaen og cupen i en og samme sesong.

Ifølge Guardiola kan Martínez spille på midtstopperplass, mens Schweinsteiger kan flyttes opp som offensiv midtbanespiller. Han har til og med uttalt at spissen Mario Mandzukic har egenskaper til en forsvarsspiller.

Aktiv - Hvis treneren vil at vi skal gjøre noe på en bestemt måte, kan ikke vi snu ryggen til ham og si; «Ja, men vi vil spille som i fjor», sier midtbanespiller Xherdan Shaqiri.

Guardiola er aktiv på treningsfeltet. Han flytter spillere rundt som brikker på et sjakkbrett, og han er kjent for å være opptatt av små detaljer.

- Pep Guardiola har sine egne ideer og han forventer enkelte ting av oss, som for eksempel når det kommer til forflytning og pasningsspill, forteller Lahm.

Bayern har vunnet samtlige treningskamper til nå, men lørdagens møte med bundesligakonkurrent Hamburg var klubbens første ordentlige test i sesongoppkjøringen. Sørtyskerne vant med solide 4-0.

Søndag møter de Borussia Mönchengladbach, mens Barcelona er motstander onsdag.

(NTB)