Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er litt Redd Barna og Unicef-aktig

Nora og Karo blir ikke skremt av Itxako-videoen.

IKKE LETTSKREMTE: Nora Mørk og Karoline Dyhre Breivang synes motstanderens PR-video minner om en Redd Barna-reklame. Larvik-jentene frykter ikke favorittstempelet foran Champions League-finalen. - På vårt beste kan vi slå de beste i verden. Vi tåler presset, sier Mørk. Foto: Torbjørn Berg
IKKE LETTSKREMTE: Nora Mørk og Karoline Dyhre Breivang synes motstanderens PR-video minner om en Redd Barna-reklame. Larvik-jentene frykter ikke favorittstempelet foran Champions League-finalen. - På vårt beste kan vi slå de beste i verden. Vi tåler presset, sier Mørk. Foto: Torbjørn Berg Vis mer

LARVIK (Dagbladet): Nora Mørk (20) og Karoline Dyhre Breivang (30) lar seg ikke skremme av promo-videoen til den spanske finalen i Champions League, Itxako Reyno de Navarra.

- Det minner meg om en Redd Barna-reklame, sier Mørk mens hun ser Itxako-spillere med lukkede øyne akkompagnert av de drømmende tonene fra islandske Sigur Rós.

- Redd Barna eller Unicef-reklame, istemmer Dyhre Breivang.

Riktignok skriker de spanske spillerne så høyt de bare klarer på slutten av videoen, men det utløser ikke akkurat frykt rundt lunsjbordet i Arena Larvik.

- Jeg blir ikke akkurat redd av dette. 

Ti år eldre Dyhre Breivang tilhører ironigenerasjonen, og ser forskrekket på lagvenninen.

- Jeg ble kjemperedd!

Selv har ikke Larvik spilt inn video før finalen, men begge jentene hadde gladelig stilt opp.

- Jeg ville hatt litt mer action, sier Mørk.

Larvik-spillerne mener det hadde vært tøffere med en video med mer svette, tøffe dueller og fine mål.

Drømmen «Our Dream» er det ene mottoet i videoen fra Itxako. Og akkurat den drømmen kjenner Nora Mørk seg godt igjen i.

- Det er en drøm for mange av spillerne her å endelig komme til denne finalen. For meg har dette også vært en drøm siden jeg var 12 år. Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå, sier Oslo-jenta som landslagsdebuterte i høst, og som spilte seg inn i mange førjulshjerter på gullaget fra EM i Norge og Danmark like etterpå.

Men det er virkelig nok. På lørdag spiller hun første kamp i Champions League-finalen i Larvik, og på laget har hun flere av spillerne som var forbildene hennes som ung.

- Det er på en måte en drøm det også - et eventyr. Det er gøy å se på de andre jentene, og se hvor gode de rutinerte er i de viktige kampene, sier Mørk.

Men akkurat når det gjelder utfordringen som står foran dem nå, er hun ikke alene om å være litt fersk.

For selv om stjernegalleriet til Larvik består av spillere som har vunnet det meste av det som kan vinnes både nasjonalt med klubben og internasjonalt med landslaget, er det bare Cecilie Leganger (36) som har spilt Champions League-finale tidligere.

Gro har sommerfugler Selv en rutinert landslagskaptein med til sammen sju EM-, VM- og OL-finaler på baken, kjenner det krible litt ekstra.

- Dette er veldig stort. Jeg gleder meg, men samtidig er det mye sommerfugler i magen, sier Gro Hammerseng.

- Hvorfor kommer sommerfuglene nå?

- Det er det at man har jobbet så hardt for å komme hit. Det blir en litt annen ramme rundt kampene, og da vil man så gjerne gjøre det bra, sier hun.

Og mens det går i ett med mange kamper på kort tid i de store mesterskapene, er kampene spredt over lang tid i Champions League.

- Det er veldig god tid til å få sommerfugler i Champions League. Og det er til og med to finaler, ikke bare én kamp, sier hun.

Annerledes enn landslaget Og selv om landslaget og Larvik består av mange av de samme spillerne, er det noe annet å spille de gjeveste kampene som er mulig for et klubblag.

- Det er disse spillerne man trener med hver dag. Trenerne, vi og alle i klubben jobber mot samme mål i et helt år, sier Nora Mørk.

- Det er klubblaget du har basistreningen fra. Og så er det alle de frivillige i klubben, folk lokalt i byen. Det blir nesten sånne mini-nasjonalistiske følelser. Jeg tror mange flere berøres direkte av dette enn av landslaget, sier Cecilie Leganger.

RUTINE: Linn Jørum Sulland, Cecilie Leganger, Gro Hammerseng og Heidi Løke har vunnet mye med Norge. Men bare Leganger har spilt Champions League-finale tidligere. Keeperveteranen har tapt én og vunnet to finaler. Foto: Berit Roald, Scanpix
RUTINE: Linn Jørum Sulland, Cecilie Leganger, Gro Hammerseng og Heidi Løke har vunnet mye med Norge. Men bare Leganger har spilt Champions League-finale tidligere. Keeperveteranen har tapt én og vunnet to finaler. Foto: Berit Roald, Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media