- Det er litt sånn popstjernehysteri, men det er bare hyggelig

Fansen ventet halvannen time på Martin Ødegaard.

NORGES HETESTE: 15 år gamle Martin Ødegaard (t.v) viste den ene lekre detaljen etter den andre mot Viking i går kveld. 15-åringen er på rekordtid blitt det heteste navnet i norsk fotball, og innrømmer at det er blitt litt popstjernetendenser rundt han nå. Foto: Berit Roald / NTB Scanpix
NORGES HETESTE: 15 år gamle Martin Ødegaard (t.v) viste den ene lekre detaljen etter den andre mot Viking i går kveld. 15-åringen er på rekordtid blitt det heteste navnet i norsk fotball, og innrømmer at det er blitt litt popstjernetendenser rundt han nå. Foto: Berit Roald / NTB ScanpixVis mer

DRAMMEN (Dagbladet): 15 år gamle Martin Ødegaard har på rekordtid blitt fotball-Norges heteste navn — og er mannen, unnskyld, gutten.., som alle nå vil ha en bit av.

Etter praktoppvisningen i 2-1 seieren mot Viking på Marienlyst stadion i går kveld, så ble 15-åringen, som en av åtte-ni Godset-spillere, innkalt til dopingkontroll av Antidoping Norge.

Og så ung er han, at Godset-legen Erik Dag Knudsen måtte være med som assistanse.

- Glade og snille folk Først halvannen time etter kampslutt kom tenåringssensasjonen ut av hjemmegarderoben. Da gikk han sporenstreks til utgangsdøra for å skrive autografer og la seg avbilde sammen med fansen som hadde ventet tålmodig på han.

- Det er litt popstjernetendenser, men det er bare hyggelig. Det er bare glade og snille folk, sier Martin Ødegaard til Dagbladet etter at fansen har fått sitt.

Først 17. desember blir han like gammel som 16-tallet han bærer på drakta, og etter bare 18 kamper i Tippeligaen (11 fra start), så viser hans ti målpoeng (tre scoringer og sju målgivende) hvor kjapt han ikke bare har tatt nivået, men kanskje allerede har vokst seg ut av den norske eliteserien.

Hans lek med ball ser så uanstrengt ut, men har en vanskelighetsgrad som overgår det langt de fleste andre i Tippeligaen er i stand til.

- Kommer naturlig Selv forsikrer han at det ikke er show —off når han frispiller medspillere med en frekk hælflikk eller tar noen ekstra dragninger med c-moment.

- Det kommer naturlig. Jeg har alltid vært glad i å holde på ballen og drible. Og når det funker i kamp, så er det morsomt, sier han.

- Med (Lars Christopher) Vilsvik og Nana (Boateng) synes jeg vi fikk til høyresiden veldig bra, så jeg er fornøyd med det, sier Ødegaard.

- Litt mye hawaii 15-åringen var nest sist på ballen før Boateng vendte opp og sendte Godset i føringen med en suser i krysset etter 37 minutter. Og Ødegaard regisserte flere angrep som også like gjerne kunne gitt avkastning.

- Vi spilte en veldig god førsteomgang. Etter scoringen ble det litt mye hawaii, hvor vi ikke klarte å etablere noe spill. Men alt i alt synes jeg vi spilte en god kamp, sier Martin Ødegaard til Dagbladet.

Sesongens sju målgivende dokumenterer hans evne til å spille fram andre. Av og til kan han derimot gå mer egoistisk for egne muligheter.

- Jeg kan sikkert skyte mye mer, det har jeg hørt før, men jeg har alltid vært glad i å lete etter assistpasningen.  Målgivende pasninger er minst like moro som å score selv, sier han til Dagbladet.

Håper på EM-kvalik Tirsdag er det landslagsuttak til EM-kvalikkampene mot Malta og Bulgaria. Diskusjonen i fotball-Norge går på om 15-åringen er for ung til å bli kastet til ulvene.

Selv er Martin Ødegaard klar på at han gladelig sier ja, dersom innkallingen fra Per-Mathias Høgmo kommer.

FANSENS HELT:Halvannen time tok det før Martin Ødegaard var ferdig på dopingkontroll i går kveld, men den ivrigste fansen ventet likevel tålmodig for å få autografen hans. Foto: Roy Wahlstrøm
FANSENS HELT:Halvannen time tok det før Martin Ødegaard var ferdig på dopingkontroll i går kveld, men den ivrigste fansen ventet likevel tålmodig for å få autografen hans. Foto: Roy Wahlstrøm Vis mer