- Det er litt surt å tape for Therese når jeg har ligget på andreplass hele veien

Weng skuffa i all gleden.

EN MIDDELBAR SKUFFFELSE: Heidi Weng brukte to minutter på å svelge skuffelsen etter å ha tapt kappløpet opp alpinbakken i avslutningen av Tour de Ski for Therese Johaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
EN MIDDELBAR SKUFFFELSE: Heidi Weng brukte to minutter på å svelge skuffelsen etter å ha tapt kappløpet opp alpinbakken i avslutningen av Tour de Ski for Therese Johaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALPE CERMIS (Dagbladet): Heidi Weng klarte ikke henge på Therese Johaug hele veien opp monsterbakken i Tour de Ski-avslutninga.

Til tross for at Heidi har øvd på å gå motbakke på Skeikampen for å forberede seg best mulig til denne avslutningsetappen, ble Johaug nok en gang for sterk.

Johaug hadde bestetid oppover for femte året på rad. Weng hadde nest beste tid, men det hjalp altså forsvinnende lite for Heidi.

- Det er jo litt surt når du har ligget som nummer to hele veien, fra start til mål rett og slett, men jeg veit at Therese er så sterk i bakken og at jeg sliter litt når det blir så bratt, sier Weng til Dagbladet.

- Du har nest beste tid opp bakken?

- Ja, det kan du si. Men beina vil ikke helt. Alt i alt er jeg sykt fornøyd, men det er litt surt når du har ligget som nummer to hele veien.

Fornøyd Johaug Surt var det derimot ikke for Johaug. Klatredronninga har følt at hun har gått med håndbrekket på i begynnelsen av touren, og begynte å tvile på sin egen form etterhvert.

Da hun spurtslo Marit Bjørgen på fellesstarten i går fikk hun svarene på at kroppen fungerer akkurat som den skal. Det svaret satte hun to streker under i dag.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.