UROMOMENT: Joshua King fikk gjennomgå av de bulgarske forsvarsspillerne. Her går Bournemouth-spissen i bakken etter en duell med Vasil Bozhikov i første omgang. Foto: Marius Simensen / Bildbyrån
UROMOMENT: Joshua King fikk gjennomgå av de bulgarske forsvarsspillerne. Her går Bournemouth-spissen i bakken etter en duell med Vasil Bozhikov i første omgang. Foto: Marius Simensen / BildbyrånVis mer

Nations League: Norge - Bulgaria

- Det er litt synd når én spiller blir så utsatt

Joshua King framprovoserte fire bulgarske gule kort. Landslagssjef Lars Lagerbäck tror ikke kveldens motstander hadde en plan om skade Norges superspiss.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Norge topper gruppe C3 etter at Mohamed Elyounoussi sørget for tre poeng med sin 1-0-scoring mot Bulgaria.

Særlig første omgang var svært imponerende, og TV 2-ekspertene Erik Thorstvedt og Jesper Mathisen omtalte omgangen som den beste under Lars Lagerbäck.

Sjefen sjøl sier seg enig i den beskrivelsen.

- Totalt sett er det en fantastisk bra match. Det eneste negative er at vi ikke utnytter sjansene våre. Forsvarsmessig er det klokkereint. Det er vanskelig å prestere bedre enn det vi gjør i dag, sett bort ifra at vi ikke bruker sjansene våre, sier svensken på pressekonferansen etter kampen.

- Han gjør en utrolig jobb

Norge topper gruppa med en margin på et plussmål mer enn Bulgaria. Med tomålsseier ville Norge hatt fordelen innbyrdes, men etter 1-0 i Sofia og 1-0 på Ullevaal, er det helt likt før de to resterende kampene.

Lagerbäck sier at et mål nummer to ikke var noe tema i pausen.

- Vi snakket ikke om resultatet. Det var litt om å fortsette å være kalde. Om noen dødballsituasjoner og sånt, sier svensken.

Joshua King hadde tre store misser, deriblant én bom på åpent mål sju minutter før slutt, men Lagerbäck ønsker heller å se på helheten.

- Se på jobben «Josh» gjør. Han er den sammen med Ole som har utviklet seg mest siden jeg begynte som norsk landslagssjef. Han gjør en utrolig jobb. Det er bare å håpe at han «får proppen ut», som man sier på svensk, i november.

FIKK GJENNOMGÅ: Joshua King fikk nok etter Nikolay Bodurovs takling. Også Ivan Bandalovski, Petar Zanev og Bozhidar Chorbadzhiyski ble vist det gule etter taklinger på Bournemouth-spissen. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån
FIKK GJENNOMGÅ: Joshua King fikk nok etter Nikolay Bodurovs takling. Også Ivan Bandalovski, Petar Zanev og Bozhidar Chorbadzhiyski ble vist det gule etter taklinger på Bournemouth-spissen. Foto: Jon Olav Nesvold / Bildbyrån Vis mer

- Det er litt synd

Joshua King framprovoserte blant annet fire av seks bulgarske gule kort, og både spissen og den norske benken ble stadig mer hissig over den røffe behandlingen.

- Det er som dommeren som står ved oss sier: «Hva skal vi gjøre? Vi kan bare gi gult kort om vi ikke dømmer det så alvorlig som et rødt kort». Det er bare å respektere det, men det er litt synd når én spiller blir så utsatt, sier Lagerbäck.

Svensken tror ikke bulgarerne hadde noen bestemt plan om å skade King.

AMPER: Joshua King. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån
AMPER: Joshua King. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / Bildbyrån Vis mer

- De ble nok litt frustrerte fordi vi spilte så bra. Det har jeg sett med lag jeg har jobbet med selv. Når man havner under så kommer man litt seint og kaster seg kanskje inn litt mer. Jeg tror ikke de har lagt en plan for å få en spiller skadet.

Nye TV 2-lekkasjer

Det var usikkert om King kom til å starte kampen etter at spissen avbrøt mandagens landslagstrening på grunn av en vond ankel.

Fem timer før kampstart sendte derimot TV 2 ut en pushmelding med den norske elleveren, som blant annet bekreftet at spissen var friskmeldt.

- Det er litt synd at det kommer ut. Det er ikke noe å gjøre en stor greie ut av, men det er naturligvis ikke bra at det kommer ut før vi slipper laget. For meg er det ingen big deal annet enn at det kan skape en viss irritasjon innad i gruppa, sier Lagerbäck om lekkasjen.

Det samme skjedde før den første Nations League-kampen mot Kypros.

Da sendte TV 2 ut en pushmelding klokka 13.32 med den norske elleveren, og først seks timer seinere ble de elleve navnene bekreftet én time før avspark.

- Det er svært beklagelig at dette skjer. Alle analyserer motstanderen godt, og jeg tror det har marginal betydning at laget vårt blir kjent, men det kan ha en viss betydning, og om det er bare en eller en halv prosent så er alt viktig. Det er beklagelig at det kommer ut, sa Lagerbäck den gang.