<strong>UVANT:</strong> Rune Velta smilte bredt da han fikk sølvmedaljen rundt halsen, men noe særlig tid til å feire er det ikke i kveld.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
UVANT: Rune Velta smilte bredt da han fikk sølvmedaljen rundt halsen, men noe særlig tid til å feire er det ikke i kveld.Foto: Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer

- Det er litt uvant å stå der

Velta rakk så vidt å klemme moren sin i medaljekaoset i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VIKERSUND SENTRUM (Dagbladet): De største følelsesutbruddene hadde nok roet seg da Rune Velta mottok VM-sølvet i Vikersund sentrum i kveld, men gleden var fortsatt stor over å få medaljen rundt halsen.

- Dette var morsomt. Det er alltid hyggelig å se at folk kommer for å heie og juble, sier 22-åringen til Dagbladet.

Velta rakk så vidt å gi moren sin en klem på vei ut av et småkaotisk seremoniområde, og hun var selvfølgelig stolt, hun også.

- Vi sto og så på i bakken, det var veldig skummelt. Men vi er veldig, veldig stolte av vår Rune, sier Trine Velta til Dagbladet.

Uvant
Feiring blir det imidlertid lite av i kveld. I morgen er det lagkonkurranse i Vikersundbakken.

- Jeg syns det er litt uvant å stå der på pallen, jeg må innrømme det, sier Velta, men han skal ha gode muligheter til å finne veien tilbake sammen med lagkameratene i morgen.

Norge hadde tre mann blant de tretten beste i dag, og bare Bjørn Einar Romøren hadde vel grunn til å være skuffet etterpå.

Tøft
Landslagstrener Alexander Stöckl vil imidlertid ikke forskuttere noen ny pallplassering.

- Vi har sjanse på medalje. Men Østerrike er veldig sterke, Koch og resten av laget, Slovenia er sterke, og du vet aldri med Japan. Det er flere som kjemper om pallen, så det blir tøft, sier han.

Rune Velta advarer også seg selv, og slår fast at det er viktig å starte på ny i morgen.

- Jeg tror jeg må ta meg sammen, og slappe av og hvile. Ingenting er gjort ennå, jeg må hoppe to gode hopp, og det må de andre gutta også, sier Velta.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer