- Det er liv i håpet ennå

I dag sitter Pål Trulsen og curlinglaget hans ringside for å se sin egen OL-framtid avgjøres.

PINEROLO (Dagbladet.no): Norge - Tyskland 5-2. Det var kampen Pål Trulsen og curlinggutta hans bare måtte vinne for å ha håp om videre OL-liv i curlingturneringen. Og Trulsen & Co leverte da det gjaldt som mest.

Tyskland, som bare hadde æren igjen å spille for, ble slått med tidvis genial curling. Som da Trulsen brukte en tysk guard til å slå ut den beste tyske steinen for så å plassere seg selv med de to beste steinene.

Beste til slutt

Men selv med to poengs ledelse før siste omgang, ble ikke Trulsen fristet til å spille defensivt. Tyskerne måtte ha to poeng i siste omgang for å få spilleforlengelse, og fylte opp boet etter beste evne. Uten at det hjalp mot en Trulsen i superform.

- Vi sparte vår beste kamp til slutt, smiler Trulsen etter kampen, og får støtte av lagkamerat Flemming Davanger.

- Det er liv i håpet ennå.

Fikk ikke hjelp

Tidligere søndag var Trulsen mest opptatt av hvordan det gikk mellom Canada og Storbritannia da han selv møtte New Zealand.

HÅPER PÅ USA: Pål Trulsen Bent Ånund Ramsfjell (t.v.) og Flemming Dananger er avhengig av at USA overrasker mot Canada. Foto: Scanpix
HÅPER PÅ USA: Pål Trulsen Bent Ånund Ramsfjell (t.v.) og Flemming Dananger er avhengig av at USA overrasker mot Canada. Foto: Scanpix Vis mer

For å gå videre til semifinalen er Norge avhengige av at Canada taper kampen mot USA mandag morgen. For canadierne knuste New Zealand 9-1 i en kamp som gikk samtidig med Norge søndag kveld. Dermed ligger Trulsens skjebne i hendene på amerikanerne.

- Det eneste jeg håper er er at de har samme ønske om å slå Canada som vi har til å slå Sverige, sier Trulsen.

- Jeg vil vel tro at USA prøver det de kan for å slå Canada ut av turneringen for å slippe å møte dem i semifinalen, istemmer Davanger.

44,96 prosent sjanse

Nå som de regjerende OL-mesterne gjorde jobben sin søndag, sier det seg selv at de møter opp i curlinghallen mandag morgen også. For å heie på USA, og for å se en god curlingkamp.

- Ja ja ja, selvfølgelig skal vi se kampen, sier Trulsen.

På spørsmål fra Dagbladet.no om hvor stor tro han egentlig har på at USA hjelper dem fram til omspillskamp om semifinaleplass, spør Trulsen tilbake:

- Hvor stor er tro?

- Jeg vil tro vi har 44,96 prosent sjanse for å gå til semifinalen, men vi kan runde av til 45, spøker han.

Og om det ikke skulle lykkes, kan de i hvert fall gå ut med visshet om at de spilte fantastisk curling i sin aller siste OL-kamp.

- Uansett hva som skjer mandag var dette en fantastisk kamp, så hvis vi avslutter med dette, så..., sier Lars Vågberg.

- Men vi spiller gjerne mer nå, understreker Davanger.