Tre uker til seriestart Eliteserien

Det er livsfarlig å spille midtstopper i Vålerenga

I den første Marbella-kampen mistet Vålerenga begge midtstopperne etter ett minutt. Mot Rubin Kazan ble vikaren Amin Nouri ankelskadet før pause.

PÅ BEDRINGENS VEI: Felipe Carvalho og Jonathan Tollås Nation. Foto: vif-fotball.no
PÅ BEDRINGENS VEI: Felipe Carvalho og Jonathan Tollås Nation. Foto: vif-fotball.noVis mer

Før treningsleiren i Marbella scoret Vålerenga mål og så ut som et ålreit fotballag. Etter to kamper og 0–6 – 0–3 for Tromsø og 0–3 for Rubin Kazan – er ikke Ronny Deila like sikker. Men det har sine årsaker og den viktigste er skaden på forsvarsspillerne.

Mot Tromsø mistet Vålerenga Jonathan Tollås og Felipe Carvalho med stygge hodeskader rett etter avspark.

Mot Rubin, etter et stygt overtråkk, ødela i verste fall Amin Nouri leddbånd i den venstre ankelen.

I tillegg er Enar Jääger hjemme i Oslo med vann i kneet. Den skaden kan lede til operasjon. Da vil esteren være ute i tre måneder. Men lyset i tunnelen er Jonatan Tollås som bør være tilbake i trening om en ukes tid.

Felipe Carvalho, hvis kutt var så dypt at VIF-gutta fortsatt sliter med å snakke om det, kan fort trenge en måned.

– Det var så fælt å se at jeg skulle ønske jeg ikke hadde sett det, sier Amin Nouri.

– Kuttet var som et krater inn til hjernebarken, sier Ronny Deila.

– Gudskjelov at det ikke var verre.

Da vikar-stopper Nouri forsvant midtveis i første omgang mot Rubin Kazan ble Abdi (Abdisalam Ibrahim) flyttet ned som midtstopper ved siden av Ivan Näsberg.

Det er heller ingen vikarløsning på sikt. Abdi, som har vært Vålerengas beste spiller gjennom vinteren, skal brukes som indreløper. Basta. Og så fort Nouri er på beina igjen skal han spille høyreback, basta det også.

Skal Vålerenga ha framgang må spillerne spille i posisjonene de er best.

Ronny Deila kunne vært bekymret, men er det ikke. Sier han. Torsdag møter Vålerenga Molde her i Marbella. Søndagen før serieåpningen borte mot Kristiansund er det Start hjemme på Intility Arena. Og så er det alvor, i verste fall uten midtstoppere.

Den problematikken vil garantert bli diskutert når Vålerenga-treneren møter Vålerenga-eier Tor Olav Trøim over en matbit og Chelsea-Barcelona i London tirsdag kveld.

Vålerenga var skrekkelige før pause og bedre i andre omgang mot Rubin. Bård Finne brant straffesparket som var lagets eneste målsjanse.

– Ja. vi hever oss etter hvert, men det er mye å rette på, sier Deila.

– Det handler om tilstedeværelse. Skal vi lykkes må vi være på stasjon.