Norge ble rundspilt av Sør-Korea

- Det er lov å ha flaks

Mens de fleste mener Norge hadde griseflaks, snakker trener Martin Sjögren om høna og egget. Det eneste han er opptatt av er seieren.

TILSYNELATENDE UBEKYMRET: Martin Sjögren smilte lurt til slutt. Det viktigste for han er seieren. Foto: NTB/Scanpix
TILSYNELATENDE UBEKYMRET: Martin Sjögren smilte lurt til slutt. Det viktigste for han er seieren. Foto: NTB/ScanpixVis mer

REIMS (Dagbladet): - Hva som er høna og hva som er egget er ikke godt å svare på, sier Martin Sjögren når han blir bedt om å forklare hvorfor det ble som det ble mot Sør-Korea.

Han er ikke veldig interessert i å løse mysteriet heller.

- Vi vant 2–1 og da må man være fornøyd, sier Norges landslagstrener.

Men:

- Noen ganger er det lov å ha tur. Det hadde vi i denne kampen. Men vi var gode i starten på begge omgangene, og det er ting å ta med seg.

- Og så er det selvfølgelig en styrke å vinne en sånn kamp.

Defensivt kaos

Norge ble rundspilt av Sør-Korea i store perioder av kampen. Både før pause og i andre omgang. Laget hang ikke sammen defensivt.

Sør-Korea spilte gjennom oss og rundt oss, de gjorde omtrent som de ville.

- Vi henger ikke sammen, forklarer Martin Sjögren. - Det er for store avstander, både mellom spillerne og lagdelene. Og når det skjer er man fort et skritt etter.

- Men igjen, det er en styrke å vinne.

Hvorfor avstandene ble som de ble, om det skyldes at jentene ikke orket, har ikke Martin Sjögren noe godt svar på. Men han tar det til etterretning og gjør forandringer i planene fram mot lørdagens kamp i Nice.

HYLLES: Barcelona-klare Caroline Graham Hansen hylles av landslagssjef Martin Sjögren og lagvenninne Guro Reiten. Reporter/video: Endre Lübeck / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Unner seg en fridag

- I dag (tirsdag) blir det helt fri. Vi hadde planer om trening, men jeg merker at jentene trenger å gjøre ingenting. Og derfor blir det ingenting. Jeg tror vi har godt av det.

Martin Sjögren har ett lag han tror på og det bruker han for alt det er verdt. Ti av de elleve spillerne som startet kampen mot Sør-Korea har spilt alle kampene for Norge.

- Vi starter med det laget vi tror kan vinne kampen og da blir det sånn. Vi har vunnet to av tre og det er bra. Og nå kan vi restituere og hvile fram mot den neste kampen som ikke spilles før lørdag.

- Det skal bli bra, sier Martin Sjögren.