Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er lov til å kalle seg selv kongen nå

Pappa Jan sier at sønnen aldri har sett seg tilbake etter skaden.

GULL: Kjetil Jansrud tok i dag tidlig gull i super-G. - Dette er helt rått, sier tidligere alpinist og OL-gullvinner Hans Petter Buraas. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet
GULL: Kjetil Jansrud tok i dag tidlig gull i super-G. - Dette er helt rått, sier tidligere alpinist og OL-gullvinner Hans Petter Buraas. Foto: Bjørn Langsem/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Dette er helt rått, sier tidligere alpinist Hans Petter Buraas til Dagbladet.

Buraas, som selv har OL-gull i slalåm, sikter selvsagt til Kjetil Jansrud, og det faktum at han for under ett år siden lå på operasjonsbordet med skadet korsbånd.

HYLLER JANSRUD: - Det er lov til å kalle seg selv kongen nå, sier Hans Petter Buraas (venstre) til Dagbladet. Her sammen med Aksel Lund Svindal. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX .
HYLLER JANSRUD: - Det er lov til å kalle seg selv kongen nå, sier Hans Petter Buraas (venstre) til Dagbladet. Her sammen med Aksel Lund Svindal. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX . Vis mer

- Dette viser at han har jobbet målrettet og hatt fokus helt siden operasjonen. I tillegg viser det til et støtteapparat som fungerer 110 %.

Jansrud selv snakker sjelden om seg selv i store ord. Etter rennet sa han til TV2 at han syntes at han kunne kjørt bedre, men innrømmet at han hadde hatt OL i bakhodet helt siden skaden.


- Nå burde han innrømme at han fortjente dette. Han har gjort mye riktig, og det kan han til syvende og sist bare takke seg selv for. Det er lov til å kalle seg selv kongen nå, sier Buraas til Dagbladet.

- Uvirkelig Hjemme sitter Kjetil Jansruds familie. Hans far og mor sitter akkurat nå i Trondheim, der de hjelper Kjetils bror med å pusse opp leiligheten.

- Jeg er voldsomt stolt. Å komme hjem med et OL-gull er det største en idrettsutøver kan gjøre. Det er en superprestasjon som jeg unner han, sier pappa Jan Jansrud til Dagbladet.

- Hvis man ser på historien fram til nå, med den skaden, og så trene seg fram til OL-gull i dag. Det er helt utrolig, fortsetter han.

Han sier at sønnen aldri har sett seg tilbake etter at han ble skadet, og roser alpintmiljøet for det.

- Han har alltid vært så glad i å stå på ski, og ville tilbake. Jeg må innrømme at jeg et øyeblikk var redd for at han ville gi opp, men han har alltid hatt mot. Det er et veldig godt miljø, som han er glad i. Å se han ta gull etter dette året, og sett hvordan han har bygd seg opp, stein på stein... dette er bare uvirkelig, sier Jan Jansrud.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!