<strong>STARTKLAR:</strong> Ezinne Okparaebo er klar for sitt tredje OL. Hun håper det blir det beste. &nbsp;Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STARTKLAR: Ezinne Okparaebo er klar for sitt tredje OL. Hun håper det blir det beste.  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Det er lurt å bli kjent med starteren

- De er forskjellige fra land til land, sier Ezinne Okparaebo (28).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Fredag løper Ezinne Okparaebo innledende heat på 100 meteren i sitt tredje OL. Hun gleder seg stort, vel vitende om at hun som regel alltid presterer som best i store mesterskap.

De fleste forberedelsene er gjort for lengst. Men en viktig ting gjenstår - å bli kjent med startprosedyrene.

I morgen er det offisiell start-trening på OL-stadion. Ezinne er på plass.

- Jeg synes det er viktig å kjenne på prosedyrene, høre lyden av pistolen og sånn. Og starterne er jo forskjellige fra land til land. I Sverige for eksempel, holder de jo igjen så lenge før de skyter at det fort blir mange tjuvstarter.

- Det er nyttig å få en forsmak på hvordan de gjør det her, sier Ezinne til Dagbladet.

En tjuvstart er som kjent disk direkte.

- Det skjer ikke med meg. Jeg venter alltid på skuddet, men det er greit å ha en feeling med når det kommer.

Bare hvilt

Hun har vært i Rio i flere dager allerede, men knapt vært ute av deltagerlandsbyen.

- Jeg har tatt det med ro. Trent litt, men ikke mye. Det har vært mye hvile, jeg har samlet overskudd, sier Norges raskeste kvinne de siste tolv åra.

<strong>OPTIMISTER:</strong> Både trener Olav Magne Tveitå og Ezinne Okparaebo gleder seg til OL-starten fredag.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
OPTIMISTER: Både trener Olav Magne Tveitå og Ezinne Okparaebo gleder seg til OL-starten fredag. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

- Hva drømmer du om?

- Det er mye, men å prestere mitt livs løp kanskje. Det ville vært bra.

- Er du i god nok form til det?

- Det tror jeg. Det kjennes bra ut i alle fall.

Mesterskapsløper

Det samme mener trener Olav Magne Tveitå.

- Jeg så noen tendenser på henne for et par dager siden som var veldig oppløftende. Hun løper bra om dagen, og er jo en mesterskapsløper. Det er de store stevnene hun bruker å prestere best, sier Tveitå.

Sant nok, i London for fire år siden var Ezinne Okparaebo ikke veldig langt unna en OL-finale. I Beijing i 2008 satte hun norsk rekord.

Ezinne snakker ikke så mye om konkrete resultatmål. Hun fokuserer på prestasjon, at hun skal være så god som hun kan være. For å nå OL-finalen må hun trolig ned på 10-tallet, noe hun ikke har vært i nærheten av i år, og som vil kreve en solid personlige rekord.

- Men jeg skal ikke legge noen begrensninger på meg selv. Jeg skal fighte. Og jeg gleder meg. Det er jo dette vi trener for. Og nå har jeg masse erfaring, jeg har vært med på dette før, og har bare positiv spenning.

- Det kan bli bra, sier hun før hun blir avbrutt av en lokal journalist som lurer på hvor mange medaljer hun har vunnet.

- Eh, her i Rio? Jeg har ikke løpt ennå, gjør hun høflig oppmerksom på.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer