- Det er Man United-land, med jævla Mikke Mus løpende rundt

Roy Keane er ikke ferdigkjeftet.

UNITED-FANTASI: Roy Keane mener gamle United-stjerner bare snakker tøys når de kommenterer dagens United-lag. Foto:  AFP / ODD ANDERSEN / NTB SCANPIX
UNITED-FANTASI: Roy Keane mener gamle United-stjerner bare snakker tøys når de kommenterer dagens United-lag. Foto: AFP / ODD ANDERSEN / NTB SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Roy Keane var ikke nådig mot Alex Ferguson i sin nye selvbiografi «Second Half».

Også andre tidligere United-stjerner og andre fotballprofiler fikk passet hardt påskrevet i irens ferske memoarer.

Bokturné Nå for tida reiser Aston Villa- og Irland-assistenten på turné for å selge bøker. Tirsdag gikk 43-åringen løs på enda flere United-ansatte under et bokarrangement i Lancashire County Cricket Club.

Keane har ikke mye til overs for Uniteds tidligere storspillere som blant annet hyres inn til TV-kanalen MUTV.

- Det er masse propaganda i United nå. Det blir sagt mye tullball, det er mange eks-spillere som er på kontrakt. Det er eks-spillere fra 60- og 70-tallet som jobber for United, og de prøver alltid å lure deg, sier Keane ifølge Manchester Evening News.

Iren navngir tidligere kaptein Bryan Robson (57) og Paddy Crerand (75) som deler av en «mafia» på Old Trafford.

ASSITENT: Roy Keane er hyret av Irland som Martin O'Neills høyre hånd. Han har samme rolle i Aston Villa. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND / NTB SCANPIX
ASSITENT: Roy Keane er hyret av Irland som Martin O'Neills høyre hånd. Han har samme rolle i Aston Villa. Foto: EPA/ROLF VENNENBERND / NTB SCANPIX Vis mer

- Det er grunnen til at jeg måtte ta et steg tilbake fra United. De er skikkelige gutter, ikke misforstå, men det er nesten mafialiknende tilstander, sier Keane.

- Hvis du synes noe er et rødt kort, eller at David Gill (tidligere direktør) har gjor noe feil, så rykker disse folkene ut med «Det er Manchester United, hold an». Det er som Disneyland - Man United-land, med jævla Mikke Mus løpende rundt.

Nani-utvisning Keane var blant annet uenig med Robson da Nani fikk som omstridte utvisning hjemme mot Real Madrid i mars 2013.

- Fyren fortjente å bli utvist. Men så husker jeg Robbo neste dag. Han var en stor spiller, men han er ansatt i United. Når han da kommenterer, hva tror du han må si?

- Han sa «Keaney», jeg husker at han sa det på den måten, «Keaney var den eneste på Old Trafford som som syntes det var rødt kort». Men den jævla dommeren trodde også det, sier Keane.

Crerand omtalte Keane som «en idiot etter Nani-utvisninge», iren var TV-ekspert. Det husker selvsagt 43-åringen fortsatt.

TIDLIGER KAPTEIN, NÅ ANSATT: Bryan Robson er stadig vekk å se på Old Trafford. Her under en kamp mot Tottenham, for tre sesonger siden. Foto: AFP /ANDREW YATES / NTB SCANPIX
TIDLIGER KAPTEIN, NÅ ANSATT: Bryan Robson er stadig vekk å se på Old Trafford. Her under en kamp mot Tottenham, for tre sesonger siden. Foto: AFP /ANDREW YATES / NTB SCANPIX Vis mer

- Folk blir påvirket av Paddy Crerand. Paddy tror fortsatt det er jævla-1967. United har tapt 5-0 og han sier «Å, United var gode, vet dere». Paddy, gi deg. «Nei, nei, United var gode». Nei, de var ikke de. Hvorfor sier du det?

Keane sier han selv har myknet med alderen. Han er glad for at hans dager som slåsskjempe på byen er over, nå som hvem som helst kan ta bilder med mobilen.

- Jesus, jeg ville havnet i fengsel, sier Keane.