- BLE FOR TØFT: Edvald Boasson Hagen hiver etter pusten rett etter målpassering. Nordmannen ble nummer åtte i spurten på dagens fellesstart i VM.Foto: Thomas Rasmus Skaug, Dagbladet
- BLE FOR TØFT: Edvald Boasson Hagen hiver etter pusten rett etter målpassering. Nordmannen ble nummer åtte i spurten på dagens fellesstart i VM.Foto: Thomas Rasmus Skaug, DagbladetVis mer

- Det er mange år igjen å gjøre det på

Edvald er ikke skuffet over åttendeplassen i VM.

RUDERSDAL (Dagbladet): Edvald Boasson Hagen ble Norges sterkeste kort i finalen på dagens 260 kilometer VM-fellesstart da Thor Hushovd ble hindret av et velt.

I spurten ble 24-åringen fra Rudsbygd slått av Mark Cavendish og seks andre ryttere.

- Planen var å spurte så godt som mulig, og det gjorde jeg. Det var kaotisk, så det var vanslkelig å gjøre noe. Jeg kom på en god rygg, men det ble bare for tøft rett og slett, sier Edvald.

Han føler at hjelpen han fikk fra lagkameratene underveis var god.

- Jeg er godt fornøyd. Kurt og «Gabba» gjorde en god jobb, så det var bra kjørt.

IKKE HELT: Mark Cavendish (t.v.) jubler for seieren, mens Edvald bak til høyre må innse at han blir åttendemann over målstreken. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix
IKKE HELT: Mark Cavendish (t.v.) jubler for seieren, mens Edvald bak til høyre må innse at han blir åttendemann over målstreken. Foto: Stian Lysberg Solum, Scanpix Vis mer

- Hva manglet?

- Noen flere krefter. Det føltes ganske greit, men det ble tøft.

- Ikke skuffet Han var eneste nordmann igjen i fronten da det virkelig dro seg til i et voldsomt tempo på siste runde. Men Edvald var fornøyd med plasseringen sin.

- Jeg var godt foran, men det var mye kamp for å holde seg foran de siste kilometerne. Jeg satt på hjulet til Gilbert og Cancellara mot slutten. Jeg kunne ikke ha fått det så mye bedre. Jeg vet ikke helt hva jeg kunne gjort annerledes. Kanskje vært litt sterkere. Jeg prøvde å ikke åpne for tidlig, men jeg kunne ikke ha venta noe særlig lenger, da hadde jeg mistet det hjulet jeg lå på.

Boasson Hagen var blant outsiderne til et VM-gull på forhånd, men er slett ikke skuffet over mesterskapet.

- Jeg er ikke skuffet, og det er fortsatt mange år igjen å gjøre det på. Dette er det beste jeg har fått til  i et VM så langt, og det var en god bekreftelse.

- Synd med Thor Edvald sier han hadde en perfekt tur, og satt trygt og greit framme i feltet det meste av tida.

Han satt også framme da Thor Hushovd slapp seg ned for å ta imot en cola på i langesonen - og deretter ble rammet av et massevelt.

- Det var synd med Thor som ble hindra i velt. Det er sånt som skjer i et VM. Det var leit og dumt at han datt av, sier Edvald.