Champions League-finalen 2018: Real Madrid-Liverpool

Det er mange grunner til at Real Madrid vinner. Den viktigste er at de vet hvordan man skal gjøre det

Det var ikke keepertabbene og Salahs triste skade som felte Liverpool. Det var en seiersmaskin Champions League aldri har sett maken til.

TRE STRAKE: Real Madrid tok sitt tredje strake Champions League-trofé på rad. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB Scanpix
TRE STRAKE: Real Madrid tok sitt tredje strake Champions League-trofé på rad. Foto: Andrew Boyers / Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Real Madrid – Liverpool 3–1 (0–0)

ZINEDINE ZIDANE VINNER finaler. Jürgen Klopp taper dem. Det er nødvendigvis ikke derfor det gikk som det gikk på Olympiastadion i Kiev. Men det står igjen som faktum. Og så kan du selvfølgelig spe inn Mohamed Salahs triste skade, Loris Karius sine to gigantiske keepertabber og prøve å (bort) forklare Liverpools nedtur med feil, marginer og utur.

Men det var ikke derfor Liverpool tapte.

De tapte for et bedre fotballag.

De tapte for Real Madrid, laget som bedre enn noen vet hvordan man vinner Champions League.

FIRE TRIUMFER DE fem siste åra, tre av dem på rad, gjør Real Madrid unike. De er ikke alltid like suverene, de er ikke alltid like gode. Men de er solide, de vet hvordan det skal gjøres. Og stemmer det at man er sin egen lykkes smed og at gode lag fortjener flaks, akkurat slik vi alltid forklarer de bestes marginer med evnen til å sette seg selv i posisjon til få dem til å flyte sin vei, så må Real Madrid tildeles det samme.

Ja, Loris Karius hadde en trist kveld.

Men han tapte ikke kampen alene.

I TILLEGG VANT Real Madrid "uten" Cristiano Ronaldo, som hadde tre sjanser uten å score. Det er uvant. Den første blåste han over, den andre reddet Karius og den tredje ble blokkert av Andy Robertson. Ut over det var han nesten usynlig. Han hadde ikke dagen rett og slett. Han scoret jo ikke mål. Men når laget som vant finalen i mai 2017 tar avspark i finalen 2018 er du ikke avhengig av en mann.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer