Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er mange som er irritert på ham i feltet, ikke bare meg

Kristoff gir Tony Martin all skyld for skjebnesvanger velt.

OPPSKRAPET: Alexander Kristoffs trøye etter velten som sendte ham ut av seierskampen i Paris-Roubaix. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no.
OPPSKRAPET: Alexander Kristoffs trøye etter velten som sendte ham ut av seierskampen i Paris-Roubaix. Foto: Jarle Fredagsvik, procycling.no. Vis mer

ROUBAIX (procycling.no): Under posisjoneringskampen foran det strategisk viktige brosteinspartiet Mons-en-Pevele, spredte uroligheten seg gjennom gruppa Alexander Kristoff satt i etter at Niki Terpstra plutselig begynte å vingle på sykkelen.

Selv om nordmannen satt en del posisjoner unna belgieren, endte det med at Tony Martin mistet kontroll på sykkelen og rev ned Kristoff og Luke Rowe i fallet.

Med oppskrapet trøye og store bandasjer på ryggtavlen ga en skuffet UAE-kaptein klar tilbakemelding på hva han mente om tyskerens agering overfor procycling.no:

- Han tar ganske mye sjanser. Det gjør han generelt gjennom hele løpet. Han er ofte oppe i dumme situasjoner og lagde velt i Flandern rundt også, sier Alexander Kristoff til procycling.no etter en kjapp dusj inne på lagbussen.

Hevder Martin er upopulær

Det gikk ei kule varmt på Twitter mellom Martin og Antoine Duchesne etter velten i Flandern rundt.

- Se hva som skjer når Tony Martin ikke vil at jeg skal passere ham og dyttet meg rett ut i grøfta, skrev Duchesne og postet en video av hendelsen.

Kristoff forteller at han skrek ut navnet til den tidligere Katusha-Alpecin-kollegaen etter at velten inntraff.

- Har du sagt noe til ham i etterkant?

- Nei, hva skal jeg si? Jeg vet hvordan kjørte i fjor, og han krasjet mye da også. Jeg vet han tar mye risiko. Det er bare sånn han kjører. Det er mange som er irritert på ham i feltet - ikke bare meg.

Etter velten måtte han ta seg en liten timeout før han kom seg opp på sykkelen igjen og syklet videre.

- Hva fryktet du først når du lå på asfalten?

- Jeg kjente at det sannsynligvis ikke var noe brudd, men jeg har aldri brukket noe, så jeg vet ikke helt hvordan det kjennes. Jeg landet egentlig på ryggen så da måtte jeg i så fall ha brukket ryggen. Jeg kjente egentlig fort at jeg trodde alt gikk greit, men jeg hadde så sykt vondt i ryggen, så jeg klarte ikke komme opp med en gang.

GIR MARTIN SKYLDA: Tony Martin får skylda av Alexander Kristoff etter velten de begge gikk i. Alexander Kristoff får hjelp av legepersonell bakerst i bildet, mens Luke Rowe (Team Sky) vrir seg til høyre. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD
GIR MARTIN SKYLDA: Tony Martin får skylda av Alexander Kristoff etter velten de begge gikk i. Alexander Kristoff får hjelp av legepersonell bakerst i bildet, mens Luke Rowe (Team Sky) vrir seg til høyre. Foto: AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Vis mer

Vil ikke frikjenne Martin

Etter å ha sett manøveren til Terpstra i reprise, ga vi Kristoff muligheten til å moderere seg noe. Men fortsatt holder han fast på at den tidligere tempoverdensmesteren er en fare for seg selv og andre med oppførselen hans i hovedfeltet.

- Jeg tror det er Tony som går ned først. Han har jo bremser, så det går an å bruke dem, påpeker Kristoff.

Etter at han slet med å henge med i favorittgruppa litt tidligere i brosteinsklassikeren, føler han at han hadde flyten fra Arenberg. Men da velten gikk med i underkant av fem mil igjen - var det over og ut for rogalendingen.

- Det var Tony sin skyld. Vi satt egentlig veldig godt posisjonert, og jeg vet ikke hvorfor han tar så mye risiko når han sitter topp 10. Han kjører inn i en luke som ikke er der, og tryner og ødelegger sitt eget løp også. Men han ødela for meg, Luke Rowe og en del andre og. Det gikk ekstra der. Det var før Mons-en-Pevele. Jeg føler at jeg satt bra med. Jeg begynte å føle meg litt bedre.

- Som å kjøre med bremsene på

At han falt av feltet ved to anledninger tidligere forklarer han at skyldtes at gjørme festet seg på ramma og at det følte til for stor slitasje på dekket.

- Det var nesten som å kjøre med bremsene på, sier han.

- Så det var grunnen til at du havnet bakpå?

- Ja, jeg har testet sykkelen og det har funket fint på trening. Det satte seg fast noe gjørme på ramme og så var det for lite klaring til dekket. Det gjorde at dekket eksploderte til slutt.

Ville egentlig stå av

En mørbanket Kristoff, som nå uansett skulle ha konkurransefri de neste ukene, forteller at planen egentlig var å stå av Paris-Roubaix så fort som mulig etter velten.

Men da neste følgebil ikke dukket opp før i etterkant av Carrefour de l’Arbre - endret han mening:

- Da jeg var ferdig med Carrefour tenkte jeg at jeg skulle klare å komme til mål og. Da var det bare plankekjøring igjen.

I kaoset som oppsto og han pådro seg ”skrubbsår fra nakken og helt ned til rumpa”, merket han ikke at både Truls Korsæth og Edvald Boasson Hagen måtte bremse kraftig opp for å unngå kjøre på ham.

Boasson Hagen rullet faktisk over foten til en liggende Rowe.

Selv om de unngikk velten gjorde nedbremsingen at duoen mistet kontakten med favorittgruppen over det neste brosteinspartiet.

Det gjorde at ingen nordmenn var direkte involvert i seierskampen som til slutt ble avgjort da Peter Sagan spurtet ned Silvan Dillier inne på velodromen i Roubaix.

- Det skulle tatt seg ut om vi var tre nordmenn som gikk ned i den velten. Men det var ikke min skyld, legger han til.

Så spør han:

- Hvordan gikk det med Amund (Grøndahl Jansen)? Jeg så jo ham der framme lenge og.

- Han ble nummer 16.

- Så han ble beste nordmann? Ikke verst. Han kjørte bra og satt fint med. Jeg så Truls og Edvald lenge og Sven Erik (Bystrøm) var der framme. Det var mange gode, norske prestasjoner. Det lover bra for framtida, avslutter Kristoff.

PS: Norske plasseringer i Paris-Roubaix, søndag: 16. Amund Grøndahl Jansen, 27. Sven Erik Bystrøm, 33. Truls Korsæth, 34. Edvald Boasson Hagen, 51. Alexander Kristoff. Sindre Lunke kom i mål på en 111.-plass, men var da utenfor tidslimit (+39:02 bak vinneren Peter Sagan).

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling