Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er mange som tvilte

Stolt Nordlie etter at VIF fikk bank.

PERFEKT HJEMMEDEBUT: Tom Nordlie så laget sitt vinne 3-1 mot Vålerenga i sin første kamp på Fredrikstad Stadion. Dermed klatrer FFK over streken. Martin Andresen og Vålerenga kommer nærmere og nærmere nedrykkskamp. 
Foto: Lise Åserud / Scanpix
PERFEKT HJEMMEDEBUT: Tom Nordlie så laget sitt vinne 3-1 mot Vålerenga i sin første kamp på Fredrikstad Stadion. Dermed klatrer FFK over streken. Martin Andresen og Vålerenga kommer nærmere og nærmere nedrykkskamp. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

||| (Dagbladet.no): Fredrikstad - Vålerenga 3-1

«Mentalt skakkjørte», var Tom Nordlies dom over egen spillergruppa etter 0-2-tap mot Tromsø for 14 dager siden.

Så fikk han en landslagspause å jobbe på - og kanskje var det ikke mer som skulle til for å gjøre den samme gjengen til et vinnerlag.

For i Nordlies hjemmedebut mot Vålerenga i dag ble det 3-1-seier og en uhyre viktig trepoenger, som løftet Fredrikstad vekk fra nedrykksplass og opp på en foreløpig 12. plass.

Mot slutten av kampen reiste en fullsatt stadion seg i trampeklapp og taktfaste rop på Nordlie. Slikt faller selvsagt i smak hos mannen som har fått ansvaret med å redde klubben fra nedrykk.

- Det er bedre enn det motsatte, så det setter jeg pris på. Nå skal vi suge på karamellen til til i morgen og jobbe videre. Jeg er ekstremt glad for tre poeng, sier Nordlie til NRK.

Stolt Nordlie

Spillermisnøyen som hersket i dagene rundt den nye treneransettelsen var i hvert fall umulig å få øye på mot Vålerenga. For de hvitkledde jobbet sokkene av seg - og responderte godt på tingene Nordlie har forsøkt å lære dem de siste to ukene.

- Det var mange som tvilte, men jeg har aldri tvilt på det selv. Vi har langt igjen, men jeg er stolt av spillerne. De jobber iherdig og vi vinner fortjent, sier han.

Nykommerne Mattias Andersson og Alex Valencia har begge lang erfaring fra 4-3-3-systemet, og ble kastet rett inn på laget fra start. Det betalte seg etter 18 minutter.

En innoverskrudd corner fra Fernando Wallace dalte ned på hodet til Andersson, som i duell med VIF-keeper Troy Perkins headet inn 1-0.

Morten Berre utliknet i omgangens siste minutt - men Everton brukte bare 11 minutter på sende hjemmelaget tilbake i ledelsen etter pause.

Brasse-show

Brasilianseren vendte elegant vekk Birger Madsen, stormet inn i feltet og pirket ballen mellom beina på Perkins. Fint utført av FFK-spissen, men en Perkins i normal kampform ville reddet enkelt.

Evertons landsmann Wallace drepte det meste av spenningen da han viste at frisparkfoten ikke har rustet nevneverdig til tross for flere måneder på sidelinja. Med venstrebeinet skrudde han ballen rundt muren og inn i korthjørnet, der Perkins heller ikke denne gangen var sjanseløs på å redde.

- Han pleier å være en solid sisteskanse, og har reddet mer enn burde gjort for oss i år. Han må ha lov til å ha en sånn kamp, han også. Men vi er selvfølgelig skuffa, for vi hadde trengt poengene, sier Freddy dos Santos til NRK.

Hovedtrener Martin Andresen fikk en etterlengtet opptur med seier sist etter sju strake tap, men i dag var det altså tilbake til normalen. Og nedrykksstreken kommer stadig nærmere.

- Vi tenker ikke på det, vi fokuserer på pretasjonene våre. Vi har spilt to gode kamper før dette, og prestasjonen i dag er det ikke noe å si på. Det er målene vi slipper inn som ikke er bra nok, sier han - med klar adressa til Perkins.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling