Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er mer et keeperproblem enn et ledelsesproblem

Jarstein tilbake mellom stengene mot Slovenia. Bugge vrakes.

BYTTER IGJEN: Espen Bugge Pettersen fikk muligheten mot Island, men Rune Almenning Jarstein er tilbake mellom stengene i kveldens kamp mot Slovenia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
BYTTER IGJEN: Espen Bugge Pettersen fikk muligheten mot Island, men Rune Almenning Jarstein er tilbake mellom stengene i kveldens kamp mot Slovenia. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

• Se og følg kampen i fotballstudio kl. 20: Norge - Slovenia

(Dagbladet): Espen Bugge Pettersen fikk muligheten til å vokte Norges mål i fredagens VM-kvalifiseringskamp mot Island. Den tok han ikke godt nok vare på til å få fornyet tillit av landslagsledelsen.

Både TV 2 og NRK meldte i ettermiddag at Rune Almenning Jarstein, som hadde noen uheldige inngripener i generalprøven mot Hellas i august, er tilbake mellom stengene i kveldens vinn-eller-forsvinn-oppgjør mot Slovenia på Ullevaal. Nå bekrefter landslagssjef Egil Olsen at så er tilfelle.

- Nå er det sånn at vi har holdt Rune bitte litte grann bedre enn Bugge hele veien, og det er derfor han stort sett har spilt. Men så er det sånn med keepere at gjør de et par tabber, er de ikke fredet, begrunner Drillo overfor TV 2.

Foretrekker Jarstein Fotballekspert i C More Sport og tidligere Drillo-assistent Lars Tjærnås mener det var en gal avgjørelse å vrake Jarstein i utgangspunktet, men poengterer samtidig at det handler om sportslige utfordringer snarere enn administrativ vingling.

- Det er et problem at ingen av keeperne våre har gjort det enklere for landslagsledelsen å velge en klar førstekeeper. Hadde de gjort det, hadde det ikke vært noen diskusjon rundt valgene. Derfor handler det mer om at vi har et keeperproblem enn et ledelsesproblem, sier Tjærnås til Dagbladet.

- Når det er sagt, har det vært min mening hele tida at Jarstein er den meste og med størst kapasitet. Ikke minst har han større rekkevidde og er bedre på defensiv dødball. Derfor mener jeg at han burde vært vårt førstevalg, selv etter et par svake kamper, fortsetter han.

Utrygghet Tjærnås' erfaring som trener er at to jevnbyrdige målvakter sjelden gagner laget, snarere tvert imot.

- Det er ugunstig med en tett keeperkamp. De gangene jeg har opplevd det i klubblaget, har det ofte blitt til at det har nesten vært viktigere å få spille enn å spille godt. Ikke fordi de ikke ønsker, men fordi en jevn keeperkamp er prestasjonstappende, sier han.

- Men uansett om dette er et keeperproblem eller lederproblem: Har ikke landslagsledelsen nå gitt både Espen Bugge Pettersen og Rune Almenning Jarstein et vrakgodsstempel?

- Det kan skape en utrygghet der det motsatte hadde vært å foretrekke. På den annen side: De skal kunne takle det som rutinerte heltidsspillere.

Jevn midtbanek Molde-keeperen er ikke den eneste som settes ut av laget som tapte 0-2 i Reykjavik. Også Bjørn Helge Riise og Magnus Wolff Eikrem ofres som indreløpere til fordel for Markus Henriksen og Ruben Yttergård Jenssen.

- Vi har et tosifret antall midtbanespillere vi ser på som nokså jevne, og derfor har vi valgt friske bein i form av dem som ikke spilte kamp for fire dager siden. Markus er ikke så ulik Bjørn Helge i spillestilen, og Ruben er ikke så ulik Magnus. Vi har som sagt valgt friske bein, så får vi se om det virker, sier Drillo en drøy time før kampstart.

• Oddseksperten setter en U: - Står over spill i denne kampen, og tar en eventuell norsk seier som en gevinst

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media