- Det er mørke krefter i sving

Sky-Keys forsvarer seg på radio.

SMASH IT: I det siste klippet tøyser Richard Keys (t.h) vulgært om Sky-vert Jamie Redknapps (t.v) omgang med sin eks. Faksimile. YouTube
SMASH IT: I det siste klippet tøyser Richard Keys (t.h) vulgært om Sky-vert Jamie Redknapps (t.v) omgang med sin eks. Faksimile. YouTubeVis mer

• TV 2-sjef: - Det virker brutalt å sparke ham

(Dagbladet): Andy Gray har fått fyken. Nå ligger også Sky Sports-makker Richard Keys dårlig an - etter at et klipp med grov sexsnakk ble lagt ut på YouTube.

I ettermiddag har 53-åringen forsvart seg på lufta hos radiostasjonen Talksport, og han antyder at arbeidsgiveren Sky Sports må ta på seg deler av skylda for skandalen.

- Vi tok feil, dette var feil. Det burde ikke ha skjedd, men det er mørke krefter i sving, sier Keys.

Så forklarer han at replikkene om dommerassistent Sian Massey - det som startet hele skandalen - ble beklaget til 25-åringen allerede søndag.

Forstår ikke oppstyret Men Keys hevder han ble nektet av Sky Sports å fortelle om beklagelsen. I mellomtida har saken rullet seg stadig større, mens nye, pinlige videoer finner veien til nettet.

- Dette var noe vi kunne kontrollere, men reaksjonene har vært helt utrolige. Jeg har vanskelig for å fatte oppstyret. Hvis jeg bare kunne fått ut det faktum at jeg beklaget meg søndag, så tror jeg det ville blitt mindre styr, sier Keys.

Han forteller at han ringte Sian Massey på vegne av seg selv og Gray, duoen som ikke trodde en kvinnelig dommer kunne offsidereglene.

- Jeg ba om unnskylding offisielt, som hun godtok. Vi fleipet litt sammen, og alt var i orden. Hun var i godt humør og jeg ga uttrykk for at jeg var skuffet over at jeg og Andy misforsto hva som var moro. Det er ikke tillatt å dømme noens arbeid ut i fra om de er mann eller kvinne, sier Keys.

Beklager igjen Keys kjemper nå desperat for å beholde ankerrollen han har hatt siden oppstarten av betalingskanalen Sky Sports i 1992. TV-kanalen har ennå ikke kommentert hans hittil siste videoblemme.

- Nå må jeg til London og begynne på en runde med beklagelser til folk, sier Keys.

I de første klippene fornærmet Keys ikke bare Massey, men også West Ham-direktør Karren Brady. Mandag ble  Keys og Gray tatt av lufta, og i går fikk Gray sparken etter at et video viste at han ba en kvinnelig kollega om å feste mikrofonen i buksa hans.

FIKK FYKEN: Andy Gray måtte gå fra Sky etter mikrofon-klippet ble offentlig. Foto:  AP/Kathy Willens
FIKK FYKEN: Andy Gray måtte gå fra Sky etter mikrofon-klippet ble offentlig. Foto: AP/Kathy Willens Vis mer

Før det snakket han og en Sky-reporter også respektløst om Masseys utseende.

Makker Keys ble overrumplet av dagens video, der han i detalj spekulerer i seksuell omgang mellom Sky-kommentator Jamie Redknapp og hans ekskjæreste.

- Jeg ønsker bare å gi mine dype beklagelse for det ansvaret jeg har for at dette har skapt så mye virak. Om jeg kan fortsette eller ikke må det tas en avgjørelse om, sier Keys.

Gray-advokater Gray har hyret advokater og meddeler i dag at også han ønsket å be om tilgivelse overfor Massey. Han mener at sleivsnakket hans aldri burde nådd offentligheten.

- Jeg ble opprørt da jeg fikk vite om det som ble sagt, jeg hadde tenkt å beklage alt da jeg skulle tilbake på lufta under kampen Bolton - Chelsea mandag kveld. Dessverre fikk jeg ikke gjort det da jeg ble suspendert, og nå har jeg fått sparken, sier Gray i en pressemelding.

55-åringen sier han ønsker å være lojal mot Sky Sports også i framtida.

- Fotball er livet mitt og jeg er knust etter å ha mistet jobben jeg elsker. Jeg er like opprørt over at tredjeparter er dratt inn i denne saken, sier Gray.

ISTARTET ALT: Sian Massey er kvinnen som ble diskutert da Keys og Grays første tabbe ble kjent. Foto: AP/Lefteris Pitarakis
ISTARTET ALT: Sian Massey er kvinnen som ble diskutert da Keys og Grays første tabbe ble kjent. Foto: AP/Lefteris Pitarakis Vis mer