- Det er morsomt å ha muligheten, men det er ikke noe jeg tenker veldig mye på

Tutta går inn på eksklusiv liste med seier i helgen.

EKSKLUSIV LISTE: Med seier til helgen kan Suzann Pettersen stå som vinner av den samme turneringen tre ganger på rad. Det har kun ni spillere klar før henne. Foto: AP Photo/Ahn Young-joon
EKSKLUSIV LISTE: Med seier til helgen kan Suzann Pettersen stå som vinner av den samme turneringen tre ganger på rad. Det har kun ni spillere klar før henne. Foto: AP Photo/Ahn Young-joonVis mer

Søndag kan Suzann Pettersen stå som vinner av den samme turneringen for tredje gang på rad. Det har kun ni spillere klart før henne.

- Det er selvfølgelig morsomt å ha den muligheten, men det er ikke noe jeg tenker veldig mye på. Det var sykt kult å vinne på nytt i fjor. Det er bare å gjøre det samme i år, sier Tutta til NTB.

Siden annen verdenskrig er det kun ni spillere som har klart bragden å vinne samme turnering tre ganger på rad. Annika Sörenstam, Laura Davies og Karrie Webb er blant de mest kjente spillerne på listen.

Fem Asia-uker Turneringen spilles i Taiwan, men banen er byttet ut fra Tuttas to forrige seirer.

- Jeg har spilt på den et par ganger før. Det er fint å ha litt erfaring. Den største utfordringen er at det blåser mye, men det har jeg taklet bra tidligere i år.

Det norske golfesset er inne i sin femte strake uke på reisefot i Øst-Asia. Med stor interesse og sterke markedskrefter blir det etter alt å dømme også framtiden for LPGA-touren.

- Fem uker er ganske lenge, men man holder seg opptatt og dagene går fort. Heldigvis trives jeg på tur og på hotell. Men det trenger ikke å bli så mye lengre enn fem uker.

Spilte med basketkjempe Forrige helg fikk 33-åringen likevel et slags avbrekk. Tutta droppet en offisiell turnering for å delta i en veldedighetsturnering. Der spilte hun blant andre sammen med den 2,26 meter høye basketballstjernen Yao Ming.

- Det var en fantastisk opplevelse. Makan til ikon skal man lete lenge etter. Han var sinnssykt stor - både i størrelse og ellers.

- Hvordan var det å få et avbrekk fra alvoret på LPGA-touren?

- Det var godt å få litt fritid. Jeg fikk slappet av og trent godt. Samtidig fikk jeg møte nye mennesker man kun har sett på TV tidligere. Det ga inspirasjon.

Tross i at det var en veldedighetsturnering, konkurrerte proffene seg imellom. De var ikke delt opp i kjønn, og på siste green sto seieren mellom Tutta og herrenes verdenssekser, Justin Rose.

Der satte sistnevnte en lang eagle-putt og sikret seieren.

- Det var litt irriterende. Jeg var keen på å slå ham, erkjenner hun.

- Sett pengene på meg For uten seier så langt i år for det norske golfesset, kunne en seier, om enn ikke så viktig, frigjort energi. Likevel mener den norske jenta at gamblere vil gjøre lurt i å sette pengene på norsk triumf i helgen.

- Jeg hadde iallfall gjort det.

- Er dette din beste seiersmulighet av de tre gjenstående turneringene?

- Jeg ser ikke noen begrensninger og ser på hver uke som en mulighet. Jeg får begynne med denne uken. Det skal iallfall bli godt å gjøre seg ferdig med Asia for denne gang, sier hun.

(NTB)