LEVER I HÅPET: Norge tapte mot Frankrike på straffslag i dag, og Roy Johansen etter mer muskler og flere mål. Han håper fortsatt at Norge kan ta seg til kvartfinalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
LEVER I HÅPET: Norge tapte mot Frankrike på straffslag i dag, og Roy Johansen etter mer muskler og flere mål. Han håper fortsatt at Norge kan ta seg til kvartfinalen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB ScanpixVis mer

- Det er mulig å gå til kvartfinale selv om det krever litt magi

Men Johansen etterlyser mer muskler og flere mål.

Det var en smule tungt å være norsk landslagssjef etter at en komfortabel ledelse kokte bort til straffetap mot Frankrike i ishockey-VM lørdag.

Fra 37.25 til 38.16 minutter - 51 sekunder - fikk franskmennene vendt 0-2 til 3-2. Senere kom Norge tilbake i kampen, men var ikke effektive nok til å vinne.

Noe Roy Johansen mente Norge fortjente. Iallfall følte han det rett etter kampen.

- Ja, jeg gjør jo det, men jeg er partisk. Gutta sitter nok med følelsen av at det her var millimetere unna full jubel. Da blir det dempet og skuffende når vi får kun ett poeng, sa han til NTB.

- De scoringene kom etter kamper rett foran eget mål. Der er det helt klart mer å hente. Å få bokset franskmennene vekk fra vår målgård og rydde unna, fastslo Johansen.

- Burde scoret flere Tre litt klønete baklengsmål på så kort tid er nærmest utilgivelig i internasjonal topphockey. Norge utlignet to ganger i tredje periode, men heller ikke det offensive spillet var landslagssjefen helt tilfreds med.

- Når du ser på tredjeperioden, er det mange skudd som går rett i magen på (Cristobal) Huet. Vi kontrollerte tredje periode totalt, og det er klart det er mer å hente der også. Vi burde ha scoret ett eller to til der, sa Johansen til NTB.

For franskmennene var flyten optimal i det nevnte svake kortminuttet.

- Det er en kort periode der franskmennene er best og får veldig bra betalt for det. De legger pucker på mål, og så detter den inn «via, via» tre ganger på kort tid.

Håpet lever Etter 4-5-tapet må de norske spillerne nullstille seg raskest mulig. Knalltøffe kamper mot Tsjekkia og Canada gjenstår, og målet er seier allerede i søndagens oppgjør mot tsjekkerne.

- Umiddelbart etter et tap er du litt tom, men det håndterer vi og er tilbake igjen i løpet av dagen. Vi har god tid på trening i morgen. Alt rettes nå mot hvordan vi skal håndtere Tsjekkia. Vi må på ingen måte tro at det er over. Det er mulig å gå til kvartfinale selv om det krever litt magi, sa Johansen.

Han hadde regnet seg fram til at Norge trenger fire poeng mot hockeystormaktene for å trygge VM-kvartfinalen. Oppskriften mot Tsjekkia bli mye den samme som før:

- Vi må være godt organiserte, ta overgangene og score flere mål på de sjansene vi får. Vi har slått Tsjekkia før, men det er klart det er tøft i en sånn turnering. Laget fungerer bra, guttene er pigge og orker hele veien. Sånn sett skal det ikke være noe i veien for at vi skal gjøre et skikkelig forsøk. Vi har ikke gitt opp ennå.

(NTB)