SLAGPLAN: Kristoff og Katusha-Alpecin vil ikke ta for mye ansvar i spurten på andre etappe i Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpix
SLAGPLAN: Kristoff og Katusha-Alpecin vil ikke ta for mye ansvar i spurten på andre etappe i Tour de France. Foto: Vegard Wivestad Grøtt/NTB scanpixVis mer

Tour de France:

– Det er mulig å vinne uten det sterkeste opptrekket

Alexander Kristoff og Katusha-Alpecin vil spille på de andre lagene i den første massespurten i Tour de France.

DÜSSELDORF (procycling.no): Alexander Kristoff har syklet 49 Tour de France-etapper siden forrige gang han krysset målstreken først i den franske Grand Tour.

20. juli 2014 kom hans andre triumf i den 101. utgaven av Tour de France, siden den gang har han vært blant de tre beste på syv etapper, men seieren har latt vente på seg.

Søndag kommer første sjanse til triumf i årets Tour. 203,5 kilometer venter, fra Düsseldorf til Lìege. I det touren finner veien til Belgia, skal spurterne kjempe om seier.

Alexander Kristoff kom seg trygt gjennom gårsdagens tempo, men for opptrekker Rick Zabel gikk det verre. Tyskeren presset på over den våte asfalten, og gikk i bakken gjennom en sving.

Han fikk et kutt over høyre skuldra. Det var flaks at det gikk så bra som det gjorde. Festene er nok litt løse, så han kjenner det nok bra i dag. Om han ikke føler seg super så bytter vi med Marco (Haller), at han blir sistemann i opptrekket. Men vi får se. Det kjenner han fort underveis, sier Alexander Kristoff til procycling.no før starten på søndagens etappe.

Et delvis avrevet leddbånd i skuldra ble resultatet av velten til Zabel.

– En normal rytter hadde stått av, mente legen til Katusha-Alpecin.

Svekket opptrekk

Allikevel er planen at Rick Zabel skal være sistemann som trekker opp for Katusha-Alpecin-kapteinen i spurtene i årets Tour. Om 23-åringen må melde pass i dagens avslutning, vil Kristoff stå igjen uten mannen som skal øke tempoet før Kristoff selv tråkker til.

Jeg føler det er mange lag som er ganske likt satt sammen som oss. Kittel for eksempel har ikke et fantastisk opptrekstog, og har et veldig all-round lag. Det er mange som er i samme situasjon som oss, ytrer Kristoff.

– Jeg tror FDJ har et rimelig godt lag rundt Démare, og han har vært bra i år, så vi får se hvem som har det sterkeste opptrekket på slutten. Det er mulig å vinne uten det sterkeste opptrekket. Vi ser Sagan klarer det gang på gang, poengterer nordmannen.

– Vi vet at vi må spille på andre lag. Vi skal prøve å finne en bra plass i midten, og ikke ta for mye ansvar. Hvis Rick føler seg bra, skal han prøve å gå til med 500 meter igjen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!