- Det er mye taktikkeri på denne tiden av året

Høgmo om hvorfor bare VIF tror på gull.

OSLO 20090406:
TIL-trener Per-Mathias Høgmo (til v) takker VIFs Martin Andresen etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion i Oslo mandag kveld. Kampen endte 2-4.
Foto: Erlend Aas  / SCANPIX
OSLO 20090406: TIL-trener Per-Mathias Høgmo (til v) takker VIFs Martin Andresen etter eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Tromsø på Ullevaal Stadion i Oslo mandag kveld. Kampen endte 2-4. Foto: Erlend Aas / SCANPIXVis mer

3-2-1 er fotballdrømmen i Tromsø. Per-Mathias Høgmo går for å bytte ut bronse og sølv med gull. På veien innrømmer han rent tåkesnakk.

Med unntak av Vålerengas spillerutvikler André Bergdølmo (erstattet en syk Martin Andresen), vil ingen trener peke ut eget lag som vinner av eliteserien. Slik var det under avspark-seansen i Oslo mandag.

- Gull er et vanskelig ord å si før sesongavspark, Høgmo?

- Det er veldig mye taktikkeri på denne tiden av året. Derfor ønsker man å legge presset mer over på naboen. Det er det ingen grunn til å legge skjul på. Det som likevel må nevnes, er at mange lag virkelig har sjansen denne sesongen, sier Høgmo til NTB.

Tre strake tap (Odd Grenland, Aalesund og Molde) på 16 dager i fjor høst ødela gulljakten. Da ble svaret Molde.

KICK OFF: Egil Drillo Olsen (f.h.) og Per -Mathias Høgmo møtte begge til en sesongstartseanse på Ullevaal Stadion i går. Foto: Lise Åserud / Scanpix
KICK OFF: Egil Drillo Olsen (f.h.) og Per -Mathias Høgmo møtte begge til en sesongstartseanse på Ullevaal Stadion i går. Foto: Lise Åserud / Scanpix Vis mer

- Det er nok riktig å peke ut Molde som favoritt etter det som skjedde i fjor. De har kontinuitet i klubben og meget gode trenere. I tillegg gjør det noe med et lag å vinne mange fotballkamper.

På toppen av dette finnes det meget pengesterke Molde-fans som trolig spytter i om det trengs i overgangsvinduene.

Jevnt Høgmos Tromsø er ikke i posisjon til å kjøpe seg til noe gull. Det må gå i talentforedling og hardt arbeid.

- Nei, vi kan nok ikke matche flere av de andre når det gjelder innkjøp. Til gjengjeld har vi en fantastisk treningskultur og innstilling til fotballen. Jeg tror eliteserien kan bli veldig jevn denne sesongen og at åtte-ni lag kan blande seg inn helt oppe i toppen.

Ligagullet har aldri havnet i Nord-Norge. Høgmo har en drøm.

- Det ville jo vært fantastisk om vi kunne klare det, sier han

Best Sigurd Rushfeldt (lagt opp) er borte. Det samme gjelder drømmelånet Mustafa Abdellaoue (i FC København). Det har ikke haglet med TIL-mål i vinter.

- Det begynner å løsne for oss. Vi får folk i angrepet tilbake etter skader, og defensivt er vi alltid sterke.

Tromsø hadde best målforskjell av alle i 2011 med 22 plussmål.

Bare Sogndal (31) og Vålerenga (33) slapp inn færre baklengs enn TILs 34.

(NTB)