Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det er nå det begynner»

PARIS (Dagbladet): - Thomas sitter oppe på rommet og er lei seg for at han har skuffet deg, var natt-beskjeden Steffen Tangstad fikk fra trener Harald Skog.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tøv, svarte manageren og TV-mannen og gikk opp til Thomas - det er nå det begynner.

Steffen Tangstads framtidsplaner for Thomas Hansvoll ble ikke svekket etter poengtapet over 12 runder mot WBA-mester Bruno Girard. Snarere tverti mot. For tilbakemeldingene Tangstad fikk både fra de WBA-utsendte, Canal+ i Frankrike og Girards manager Michele Acariés var utelukkende positive. Og dermed synes veien å være kort til en ny tittelkamp for Hansvoll.

Med venner og en manager i de riktige posisjonene er det sånn denne bransjen er.

- Thomas er bare 27 år og har egentlig akkurat startet karrieren, sier Steffen Tangstad. - Sjøl om han debuterte allerede i november 1994 ble det ikke fart på karrieren før han slo ut Ole Klemetsen. Og derfor ser jeg positivt på framtida og er ganske sikker på at jeg kan få til en ny VM-kamp mot vinneren av Bruno Girard og amerikaneren Lou Del Valle.

De beste kortene

Steffen Tangstad er matchmaker, promotor og manager for Thomas Hansvoll. Samtidig har han «sin egen» TV-kanal. Og når du fyller fire stoler rundt et forhandlingsbord, stiller du sterkt. Og TV-veien til de tusen hjem er den desidert sterkeste.

- Girards manager Michele Acariés har jeg et meget godt samarbeid med, sier Tangstad til Dagbladet. - Og skulle Lou Del Valle vinne den avtalte tittelkampen som skal bokses i løpet av 90 dager, bør ikke det være noe problem heller. For Del Valle er ikke noe TV-navn i Amerika, han trekker ikke folk. Og dermed er det lettere for meg å få ham til Europa.

Sur på seg sjøl

Sammen med samboer Tina Løw valgte Thomas Hansvoll å holde seg for seg sjøl natt til i går. Han var, som han uttrykte det, «for sur til å være sosial». Og surere vil han bli når han setter seg ned og video-ser alle de mulighetene han slapp fra seg i VM-fightens første runde.

Thomas Hansvoll i normalt gjenge ville nemlig blitt verdensmester i Paris.

- Jeg har sett noen glimt på TV allerede, sier han til Dagbladet. - Og det er derfor jeg er sur. Men samtidig vil jeg mer - jeg lærte mye av dette. Og jeg fikk jo aldri juling.

Før VM-kampen skrev jeg at Thomas Hansvoll var en urørt bokser etter 25 kamper i proffringen. Vel, det er ikke sånn i dag.

Aldri mer boksing

- Jeg er merket nå, sier han og smiler. - Det ble et par kutt og noen merker. Men det var ikke vondt eller farlig - det var bare dumt. Jeg lot ham slå og tok imot altfor mange ufarlige treffere som ga Girard poeng hos dommerne.

Samboer Tina Løw dro til Paris for å se kjæresten bli verdensmester. Hun endte opp med å se sin siste boksekamp. Men hun har ingen innvendinger mot at Thomas fortsetter karrieren. Det eneste han ikke får lov til er å få flere tatoveringer.

- På det området setter jeg foten ned, sier hun. - Det er nok som det er.

I går ble Paris-dagen brukt til avslapping, restitusjon og shopping. I dag setter Thomas Hansvoll seg i bilen og kjører hjem til Norge. Og med nærmere en halv million nye kroner på kontoen og en god sommerferie vil han være klar igjen.

TRØST PÅ ROMMET: Samboer Tina Løw og manager Steffen Tangstad måtte muntre opp Thomas Hansvoll på hotellrommet. - Jeg er merket nå, sier bokseren og smiler.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!