- Det er nå det begynner

Pål Anders Ullevålseter (33) kjørte seg opp til en flott 15.-plass før han og sykkelen ble shippet til Afrika i natt.

På gårsdagens etappe av Paris- Dakar-rallyet inn til Valencia endte nordmannen på en 11.-plass av 165 motorsyklister, 36 sekunder bak etappevinner Cyril Despres.

Totalt er Ullevålseter på en 15.-plass. Avstanden fram til lederen Richard Sainct fra Frankrike etter tre etapper er på drøye tre minutter.

- Resultatet er greit og sykkelen fungerer, sier Ullevålseter til Dagbladet.

Før avreise til det berømte rallyet sa Ullevålseter at etappene i Europa ikke er så viktige. Med 15.- plassen i lomma tar han litt forbehold.

- Det betyr litt. Nå starter jeg som 15. mann og havner i en god gjeng jeg kan følge med. Da slipper jeg å kjøre meg opp og ta sjanser for å komme forbi. Starter du seinere blir det også mye støv, sier Pål.

I går tapte han ti sekunder på et hopp, men det gidder han ikke å bry seg om.

- Du blir alltid irritert over noe. Men når jeg ser at folk har begynt å få trøbbel med både biler og sykler allerede blir jeg fornøyd igjen.

- Og alt er bra med deg og sykkelen?

- Jeg stoler mer på meg selv enn sykkelen, sier han og legger til at han har voldsom respekt for etappene som skal kjøres framover.

Med start i Tunisia i morgen settes kursen mot Egypt og evige sanddyner i Sahara.

- Det er nå det begynner. Det kommer til å bli verre og verre, med opp til åtti mil lange etapper. Jeg gruer meg nok litt til de lengste dagene, sier Pål Anders.

  • Paris- Dakar-rallyet startet i år i Marseille og avsluttes i den egyptiske feriebyen Sharm el-Sheikh 19. januar.
AVANSERER: Pål Anders Ullevålseter på sin KTM 660 ble nummer 11 på gårsdagens Paris- Dakar-etappe og avanserer i sammendraget. Her fra torsdagens etappe.