- Det er nå jeg kan ta Cavendish

Psykologisk spill mellom Hushovd og Team Columbia.

HAR MER KREFTER: Thor Hushovd tror han har mer krefter etter Pyrineene enn Mark Cavendish. Foto: AP
HAR MER KREFTER: Thor Hushovd tror han har mer krefter etter Pyrineene enn Mark Cavendish. Foto: APVis mer

Direkte fra 13.40: Følg den 10. Tour de France-etappen

LIMOGES (Dagbladet.no): I dag vil publikum vifte spesielt ivrig med de franske flaggene langs den 194,5 kilometer lange Tour de France-løypa, siden det er Frankrikes nasjonaldag.

Hvert år er franske ryttere hissige på å gå i brudd på denne dagen. For Hushovds del vil ikke det være noen ulempe, siden han da er sikret nok en dag med den grønne ledertrøya.

- Håper du at det går et brudd som holder helt inn?

- Det hadde vært det enkleste for vår del, men samtidig vil jeg selvfølgelig være med å spurte om en etappeseier også, sier Hushovd til Dagbladet.

- Det er nå jeg kan ta Cavendish.

- Cavendish mer sliten
Tidligere i Touren har Cavendish vært overlegen i spurtene han har vært med i. Da Hushovd brukte kjempekreftene til å vinne i Barcelona, var ikke briten å se. Han visste allerede før start at han ikke kom til å ha noen sjanse til å henge med.

Nå føler Hushovd at han kan ta Cavendish mann mot mann også.

- Jeg kjenner at formen er stigende. Dessuten tror jeg at han er mer sliten enn meg etter Pyreneene, sier Cervelo-rytteren.

Hushovd har vanskelig for å tro at Cavendish ikke går etter den grønne trøya.

- Vårt hovedmål er å vinne etapper, og vi ønsker å planlegge steg for steg. Rent logisk kom han (Cavendish) hit for første gang i 2007. Da krasjet han fire ganger og dro hjem etter ni dager. I fjor vant han mange etapper og dro så hjem (for å forberede seg til OL). I år er neste logiske skritt å vinne mange etapper og komme til Paris. Neste år er året han definitivt skal angripe den grønne trøya, sier sportsdirektør Rolf Aldag i Team Columbia-HTC til Dagbladet.

Imponert av Hushovd
- Nå får vi se hvordan rittet utvikler seg. Om han (Cav) vinner mange etapper, og den grønne trøya kommer som en følge av det, får vi vurdere hva vi skal gjøre den siste uka, sier Aldag.

Aldag understreker at Columbia ikke kommer til å gi bort gratis poeng dersom feltet holder seg samlet foran de tre innlagte spurtene. Da vil Cavendish legge seg på hjulet til Thor Hushovd og mannsmarkere ham.

- Men vi kommer ikke til å legge laget foran for å kontrollere alt foran de innlagte spurtene. Det koster for mye energi og kan ødelegge målet vårt om å vinne etapper.

Hushovd kapret mange poeng i Pyrineene, noe som imponerte Columbia-sportsdirektøren.

- Ja, det er sant at vi ikke gir bort poeng gratis, men jeg må også si at måten Thor fikk den grønne trøya på var veldig imponerende. Det hadde ingenting med flaks å gjøre. Han fortjener trøya etter at han kom seg over klatringen fra Andorra sammen med 31 andre ryttere som sprinter, sier Aldag.

- Det var ikke mulig for Mark å henge på ham.

TO ETAPPESEIRE: Mark Cavendish har to etappeseire. Nå er det største målet hans å komme seg til Paris. Foto: AP
TO ETAPPESEIRE: Mark Cavendish har to etappeseire. Nå er det største målet hans å komme seg til Paris. Foto: AP Vis mer