Det er nå jobben skal gjøres, Semb

Nå må Semb tenke fram mot EM i 2004, skriver Dagbladets kommentator.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I DE SISTE MÅNEDENE har Nils Johan Semb forholdt seg til to strategier. Den kortsiktige: Teoretisk sett kan vi fortsatt komme til VM, og Norge må til enhver tid stille med det beste laget. Og den langsiktige: I praksis er VM-sjansene spolert, og Norge må bygge opp et nytt lag fram mot kommende mesterskap.

To strategier ble én for mye.

FRA NÅ AV HAR SEMB kun den ene å konsentrere seg om. Det skal han få sjansen til. Det er først nå han har anledning til å gjøre en fullgod jobb som landslagssjef. Jobbingen opp mot to forskjellige strategier har vært like nødvendig som vanskelig. Legger vi til alle forfallene og en solid dose uflaks det siste året, så snakker vi om de seks-sju poengene som skiller suksess fra fiasko.

HADDE NORGE scoret ett mål til i går, så hadde folk flest konkludert med at Norge var klart best og at den vonde trenden nå er snudd. For faktum er at det landslaget som spilte i går framsto temmelig nøyaktig slik tidligere - og mer suksessrike - utgaver av Norge har framstått hjemme på Ullevaal: Mange langpasninger inn i straffeltet, kriging i lufta og rundt andreballene. Det ga Norge et ekstremt sjanserovertall. Men altfor få scoringer. Til tross for at den eneste store forskjellen fra tidligere var at Norge startet med to spisser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer