Lillestrøm-Sogndal:

Det er når Edvartsen blir som spillerne selv at han plumper

Svein-Erik Edvartsen er en god og annerledes fotballdommer. Som dommer over egen dommergjerning er han mest en provokasjon.  

ANGREP BESTE FORSVAR: Dommer Svein-Erik Edvartsen gikk oppsiktsvekkende høyt ut da han skulle forsvare sin egen prestasjon i LSK-Sogndal.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
ANGREP BESTE FORSVAR: Dommer Svein-Erik Edvartsen gikk oppsiktsvekkende høyt ut da han skulle forsvare sin egen prestasjon i LSK-Sogndal.  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): DET ER PRISVERDIG at en fotballdommer står opp for egne avgjørelser og møter mediene på returen av en følelsesladet, amper og for hjemmelaget kritisk kamp på Åråsen.

Når vi klager på dommere som skjuler seg bak en liksom-munnkurv og stort sett alltid velger å henvise til kamprapporten og NFFs dommersjef, må vi også applaudere Svein-Erik Edvartsens vilje og mot til å ta huskestua Lillestrøm-Sogndal på hakespissen. Derfor er det ikke det at han valgte å svare for seg som er blitt Edvartsens problem i kjølvannet av fair play-stuntet han presenterte for LSK-stopperne.

Det er det han sa som dreper de gode hensiktene.

SVEIN-ERIK EDVARTSEN og en dommerassistent som hadde Frode Kippe mellom seg og den virkelige synderen misset den største hendelsen på Åråsen. Det er aldri bra. De kampavgjørende hendelsene er alltid viktigst. Det er de som skaper støy. Men i stedet for å late som de hadde fått den med seg, i stedet for å sende Frode Kippe i dusjen på en kraftig antakelse og i stedet for å la også denne dommeravgjørelsen bli mat for Doms- og sanksjonsutvalget på Ullevaal Stadion, valgte Edvartsen i fotballens selvopphøyde fair play-ånd å spørre spillerne hvem synderen var.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer