Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er når Petter har lyst til å slå ned den første han ser, at han er best

Treneren håper Northug er forbanna.

FIKK DET IKKE TIL: Petter Northug var ikke i nærheten av å henge med på sprinten i går. Nå er han vraket til fredagens 15-kilometer.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
FIKK DET IKKE TIL: Petter Northug var ikke i nærheten av å henge med på sprinten i går. Nå er han vraket til fredagens 15-kilometer. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): - Det er når Petter er forbanna før løp, at han har lyst til å slå ned den første han ser, at han er best.

- Jeg håper han får den følelsen nå, sier hans personlige trener Eirik Myhr Nossum til Dagbladet.

Vi treffer han på vei inn til skistadion, en time etter at de ble kjent at Petter ble vraket fra laget til fredagens 15 kilometer.

Enighet - Er det langrennsledelsen du håper Petter er forbanna på?

- Nei, jeg håper han er forbanna på alt. Det er et tegn på at formen kommer, at han er på gammelt nivå. Jeg har ikke helt sett det så langt i OL.

- Aksepterer han å bli satt ut av laget?

- Vi snakket om det som et alternativ allerede etter sprinten i går. Da hadde vi en lang prat da dette var et av temaene. Som jeg forstår det har Trond (Nystad) og Petter hatt møter etter det. Jeg forutsetter at de har kommet til en enighet.

- Kan det være lurt - med tanke på stafetten - at Petter står over det neste løpet?

- Det er det vi har landet på, at det kan være det.

SNAKKER UT: Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum (t.h.) håper Northug er forbanna på alt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DAGBLADET
SNAKKER UT: Petter Northugs trener Eirik Myhr Nossum (t.h.) håper Northug er forbanna på alt. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DAGBLADET Vis mer

- Hvordan?

- Det har vært veldig mye trening de siste ukene. Særlig etter Tour de Ski. Veldig mye. Kanskje har det blitt litt for tøft. Vi har fulgt god gammel suksess-oppskrift, men i og med at sesongoppkjøringen ellers ble litt spesiell, kan det ha blitt hakket for tøft. Vi har jo ligget på kanten siden 1. oktober.

- Veldig nær - Og om det har vært for tøft?

- Da kan det være veldig smart å slippe opp litt nå. Ta noen rolige dager og håpe overskuddet kommer.

- Petter sier selv han er i form?

- Han er nok det. I alle fall er han veldig, veldig nær. Det er nettopp dette som kan få de siste lille bitene på plass foran stafett og femmil. Det er i alle fall det vi tror på nå, sier Nossum til Dagbladet.

- Er det en mental utfordring for Petter at han ikke har fått det til hittil?

- Nei, han er knallsterk i hauet. Han er like offensiv som før.  Det som har skjedd så langt har han allerede lagt bak seg.

- Vil ikke ødelegge - Målet er et individuelt gull ved siden av stafetten. Bare femmila gjenstår for ham nå. Kan han klare det?

- Jeg mener det.

- Hvordan skal landslagsledelsen nå vurdere hans stafettform?

- Ved tett dialog. Petter sier fra om han er klar.

- Og om han ikke er det?

- Da sier han det også. Han er ikke interessert i å ødelegge for et helt lag.

Hele Norges coronakart