Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er nesten komisk. Norge er et Donald Duck-land

Svensk amatørtrener raser etter V75-løp på Bjerke.

DONALD DUCK-LAND: En svensk amatørtrener er rasende etter et V75-løp på Bjerke. Illustrasjonsfoto: Erik Berglund / Dagbladet
DONALD DUCK-LAND: En svensk amatørtrener er rasende etter et V75-løp på Bjerke. Illustrasjonsfoto: Erik Berglund / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): I helga ble et svensk V75-løp kjørt på Bjerke travbane i Oslo.

Det er etter det at den svenske amatørtreneren Thomas Åhlund raser.

- Det er nesten komisk. Man legger ned så mye tid på forberedelser og når man kommer dit er det helt Donald Duck, sier  Åhlund til Expressen.

Der skal Åhlund ha reagert blant annet på boksstørrelsene og urolige forhold.

- Hestene trenger ro og fred for å kunne spise. Mine hester er nervøse når de er borte, og det blir enda verre når de skal stå i en stall der det er full konkurranse på fredagen. Hestene kom og gikk, og det var høyt volum fra en høyttaler, fortsetter travtreneren.

Åhlund forteller at hestene ikke fikk i seg mat eller drikke på grunn av støyen.

Kom uanmeldt Sportssjef Knut Sollie forklarer overfor Dagbladet, at Thomas Åhlund kom uanmeldt dagen før hans to hester skulle starte.

- Rutinen er at trenerne ringer på forhånd og bestiller oppstallingsplass i gjestestallene. Her får hester mer ro. Vi hadde ikke noe valg og måtte la hestene vente på plass i gjestestallen. Han bare dukket opp på fredagen, forteller Sollie.

Det var storløpshelg på Bjerke med løp fredag og lørdag.

- Siden vi ikke hadde hørt noe fra Åhlund, gikk vi ut fra at han ankom på lørdagen, da hestene skulle starte, forklarer Bjerkes sportssjef.

- Vi forsøker etter beste evne å etterkomme spesielle ønsker fra trenerne med hensyn til for eksempel nervøse hester. Men da må vi få beskjed om det. Internasjonale stortrenere kommer år etter år. Jeg kan faktisk ikke huske sist vi fikk en klage, sier Sollie.

- Ikke så ille Knut Sollie synes likevel ikke det gikk så ille for de to hestene til Åhlund.

- De var begge to niende rangert. Da er det ikke så ille med tredje plass i gulldivisjonen og femte plass i det andre løpet, mener Sollie.

- Jævla forbanna Åhlund er klar på at han aldri skal tilbake til Norge for å kjøre løp.

- Jeg er så jævla forbanna. Jeg var nordpå i våres, og allerede da sa jeg at jeg ikke skal dra til det jævla Donald Duck-landet. Veterinæren hadde ikke skrevet på papirene som kreves når man skal hjem til Sverige.Det er min sterke oppfatning at det der jævla landet ikke skal ha noen flere V75-omganger. Jeg skal ikke reise dit, tordner svensken til Expressen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media