IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Finlands norske trener Magnar Dalen syns ikke noe om lureløpet vi fikk på den siste etappen i herre-stafetten. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT / NTB scanpix
IKKE TIL Å KJENNE IGJEN: Finlands norske trener Magnar Dalen syns ikke noe om lureløpet vi fikk på den siste etappen i herre-stafetten. Foto: AFP PHOTO / PIERRE TEYSSOT / NTB scanpixVis mer

- Det er nesten så vi snart kan få med et afrikansk lag til mål

Finlands trener mener stafetten ikke er til å kjenne igjen.

VAL DI FIEMME (Dagbladet): Det taktiske spillet overtok for kraftanstrengelsene da Petter Northug gikk Norge til stafettgull i Val di Fiemme i dag.

Northug selv fortalte at han fikk det som han ville, at han brukte lite krefter han får bruk for på søndagens femmil, og til slutt gjorde han kål på Calle Halfvarsson med en nådeløs spurt.

Mens langrennsdamene opplevde denne type gåing for første gang i mesterskap under duathlon-rennet, er dette blitt et vanlig syn på herrenes stafett.

Det er det ikke alle som setter pris på.

- Jeg synes ikke noe om det, det er nesten så vi snart kan få med et afrikansk lag helt til mållinja, sier Finlands norske trener Magnar Dalen til Dagbladet.

- Jeg har 25-årsjubileum i verdenscupen, jeg har vært med i 25 år nå. Det er artig å se på spurten, men det andre er stusslige greier, sier Dalen.

Kjenner ikke igjen sporten Publikum lo på stadion da det gikk så sakte foran at Petter Northug omtrent kunne ta av seg skiene opp den første stigningen på førsterunden sin.

Finland var egentlig ute av stafettkampen etter en svak andreetappe av Ville Nousiainen, men på resultatlistene virker det som de var helt med.

- Vi kom tilbake på grunn av det taktiske spillet. I statistikken ser det hederlig ut, Finland nummer fem, ti sekunder fra gullet, men virkeligheten var noe annet, sier Magnar Dalen.

- Alle vet hvem som har litt mulighet, så det blir et spill mellom Northug, Sverige, delvis Teichmann, og noen andre er de jo ikke redd for. Da Teichmann ramlet to ganger og ble driblet bort så var det liksom ... ok, det var litt dramatikk og spennende på slutten. Men den sporten jeg kjenner er jo mer eller mindre borte.

Vanskelig å gå fra den beste Også landslagstrener Trond Nystad var overrasket over at det ikke ble gått fortere på sisterunden, og Norge hadde i hvert fall ingen planer om å sette opp farten i tet, Petter Northug er for god i spurten til det.

Langt bak Northug gikk en mann som har spurtet mot nordmannen før, Alex Harvey. Han mener det rett og slett er så enkelt at de andre lagene skjønner Northug er for sterk.

- Spørsmålet er ikke om de vil, kanskje de ikke kan? Han vant den individuelle starten også, så han har jo den beste kroppen her også. Det er vanskelig å gå fra fyren som er i best form, sier kanadieren til Dagbladet.

Magnar Dalen understreker at han er imponert over det Petter Northug leverer, men han savner likevel ordentlig spenning underveis.

- Det var forsåvidt en underholdende måte han gjorde det på, når han plutselig slapp 15 meter og sånn, men han hadde jo full kontroll. Men i realiteten sto kampen i ett og et halvt sekund, i ett og et halvt sekund sto det og vippet litt inne på oppløpet her, men så var det avgjort.

- Hva skal de andre nasjonene gjøre med Northug, da?

- Det blir å vente på noen som er rask nok, det. Nå er det Petter Northug som er best, og alle har prøvd seg. Han har både den mentale og fysiske styrken til å gjøre det han gjør, sier finnenes trener.