Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er nesten som en stygg julegenser med yogabukser til

Noen OL-antrekk skaper flere overskrifter enn andre.

NOEN AV BIDRAGENE: Flere nasjoner har presentert sine bidrag til OL-antrekk under mesterskapet i Sotsji. Fra venstre: Sverige, Norge, Tyskland og USA. Fotomontasje Dagbladet
NOEN AV BIDRAGENE: Flere nasjoner har presentert sine bidrag til OL-antrekk under mesterskapet i Sotsji. Fra venstre: Sverige, Norge, Tyskland og USA. Fotomontasje Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I disse dager dukker det stadig opp bilder av OL-antrekkene til de forskjellige deltakerlandene i OL i Sotsji som bare er to uker unna. Den siste i rekken er antrekket til USA.

Kommentarer som «Det ser ut som noe din bestemor ville strikket til deg til jul», og «Det er nesten som en stygg julegenser med yogabukser til», har blitt sagt om det amerikanske antrekket, skriver Npr. Men som avisa skriver, det kunne vært verre, «bare se på klærne til det norske curlinglaget».

Det er forøvrig den kjente designeren Ralph Lauren som står bak OL-antrekket til USA.

Stole svensker Det svenske bidraget til OL-kolleksjonen åpner nok ikke for mobbing av våre naboer i øst.

- Vi kommer til å kjenne oss stolte, sier freestyle-kjører Ludvig Fjällström til Aftonbladet om klærne.

I november ble også hele den offisielle norske OL-kolleksjonen presentert, og det er Moods of Norway som står bak. Det norske antrekket er litt mer anonymt enn feks Tysklands bidrag.

Demonstrasjon? OL-antrekket til de tyske deltakerne i Vinter-OL i Sotsji i vinter har fargene til regnbuen. Et flagg i regnbuefarger er homofiles og lesbiskes symbol, slik det har vært i mange år. Det er ikke helt irrelevant for vinterens OL, hvor den russiske loven fra i sommer forbyr det som kalles «homoseksuell propaganda» overfor mindreårige.

I tyske sosiale medier blir antrekket oppfattet annerledes. «Et klart politisk budskap», og «Ser strålende ut, som en homoparade», er meldinger som får stor støtte på sosiale medier, skriver Der Spiegel.

Mer oppmerksomhet Det norske curlinglaget har som vanlig fått mye oppmerksomhet i media for sitt OL-antrekk.

«Avlys OL, for det norske curlinglaget har allerede vunnet OL med disse fantastiske draktene», skriver USA Today.

Hva mener du om antrekkene? Si din mening i kommentarfeltet!

FÅR OPPMERKSOMHET: Den nye antrekket til curlinggutta. Fra venstre: Thomas Ulsrud, Torgor Nergård, Christoffer Svae, og Havard Vad Petersson. Foto: AP Photo/Cassie Kovacevich/NTB Scanpix
FÅR OPPMERKSOMHET: Den nye antrekket til curlinggutta. Fra venstre: Thomas Ulsrud, Torgor Nergård, Christoffer Svae, og Havard Vad Petersson. Foto: AP Photo/Cassie Kovacevich/NTB Scanpix Vis mer
Hele Norges coronakart